herkese selamlar,baştan beri tüm sayfaları okuyorum bende hobi cnc ile ilgileniyorum,1,5 yıldır KCam kullanıyorum 50x60 net işleme alanına sahip tezgahım var eski motorlarım 23 nema flanşlı 0.6 nm 1,5 amper step motor kullanıyorum millerimde 8 mm lik jigon dedikleri mil , 8 mm mdf yi tek pasoda rahatça işleyebiliyorum,corel draw dan dxf olarak import ediyorum sorunsuz ve hatasız kesip biçiyorum face bookta da yaptığım çalışmalar var Cengiz AVCI olarak ekleyeni kabul ederim,bu hobi cnc büyük bir evren insan içinde kayboluyor sorunum Kcam de çizimlerin direk ortasından kesiyor ve kullandığın bıçağın kalınlığına göre hem içten hemde dıştan keserek ilerliyor yani 3 mm bıçak kullanıyorsan 50x50 mm lik çerçeve keseceksen 51.5x51.5 olarak kesiyor,puzzle oyuncak yapmaya çalışırken birbirine geçme yerlerini çok büyük yaptığı için bol oluyor ama mach3 de ki gibi inside outside gibi seçeneği olsa bu sorun kalkacak ama mach 3 hiç bilmiyorum ilk baştan beri tüm değerleri tek tek girdim malesef motor hiç dönmedi burdan iletişim kurmak çok zor sevgili mehmet köse hocam ve yardım edebilecek diğer arkadaşlardan telefonla koordine kurup direk yüz yüze bu sistemi çözmek isterim,ismim cengiz adanalıyım ve adanada ikamet ediyorum hekese şimdiden teşekkür ediyorum