Yaklaşık 6 yıl plastik enjeksiyon makinasıyla kullandım. IML Robot çalıştırdım. Ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Neden diyeceksin anlatmaya çalışayım.
Mach3 programı için yapılan kontrol kartlarının giriş çıkış sayılarının yetersiz olması. Yaptığın otomasyonda hem işin hem de çalışanın güvenliği anlamında sahadan ne kadar veri toplarsan o kadar sağlıklı çalışıyor sistemin. Yoksa aman adım mı kaçırdı, eksik pulse mi saydı, parazit mi vardı derken ömrün makinanın başında tükeniyor. sinir hastası olduğunda cabası. SGK da mach3 yıpranma payı da yok
Bilgisayara bağlı çalışması ve bilgisayarın virüs tehdidi ile karşı karşıya olması. Denemediğim bilgisayar varyasyonu kalmadı verim alamadım. Belki de ben beceremedim bilemiyorum.
Mach3 ile çalışıyorsan parazit,
Elektrik gürültüsü akraba oluyorsun. Her şeyi alt üst ediyor olmadık yerde hata verdiriyor sisteme ve eğer bununla ilgili yazılımsal yada mekanik önlemin yoksa işin rasgele. Ennnn gıcık parçaların zarar görüyor ki bazı parçaların cnc de yapıldığını falan düşünecek olursak eline sağlık oluyor.
Deneysel çalışmalar yapabilirsin. Küçük robotlar vs ama sakın büyük düşünme. Kartezyen robotu ille de yapacaksan alacaksın plc yi istediğin gibi yazacaksın programı. İstediğin tüm fantaziyi kurarsın plc ile ama mach3 bir yerde tıkanıyor kısıtlıyor.
Ha yok ben ille de başıma bela alacağım diyorsan bir şey diyemem