Maket Rüzgar Türbini

Lütfen biri bana yardım etsin. Maket olarak bir rüzgar türbini yapmam gerek. Bunun için gerekli motoru nasıl elde ederim ? Gerekli olan tüm parçalar mevcut tek eksik motor. Acilen yardımcı olursanız çok sevinirim.

Maket derken ne kadar büyük.Yani ya bisiklet dinamosu al ve ya bir 12 volt teyp motoru.

bisiklet dinamosu aldım ama onu döndürecek bir rüzgar yok sıkıntı orda. 30 cm direk boyu 8-9 cm de kanat uzunluğu olucak.

Baştan motor yok diyorsun şimdi ise rüzgar.Rüzgarıda ben mi bulayım.

bisiklet dinamosunu oncağız kanatla döndürebileceğini hiç mi hiç sanmıyorum katrina ya da el nino kasırgalarında sunum yapmayacaksan.biraz ufuk genişletelim: rüzgar enerji santrallerinde dikkat edersen devasa kanatları görürsün ama alternatör kısmı hiç dikkat çekmez(kanatlara göre boyutu miniciktir).ilk önerim kanat boylarınıen az 30cm yap ve kanat sayısını arttır.yapabiliyorsan 6-8 kanat yap ki rüzgarı yakalayıp güç üretebilsin.

CD-teyp harddisk motoru kullan derim, çok enerji vermez led yakar ama Elektrik verdiğini sunum gibi yerde belli eder yeterli olur. Uzun süre olsun dersen iş uzar maliyet artar.

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,670
Son üye
fearles3422

Yeni konular

Geri