Makine prizleri

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
4,986
Puanları
1,506
Yaş
48
Şu tip prizlerden (priz diye geçiyormuş) kullanan oldu mu? Panoların step motor giriş-çıkışında kullanılabilir ama tecrübe eden varsa yorum almak istiyorum.

Fiyatları da epey uygun. Takım olarak 20 lira civarında.
403010S.jpg
403019.jpg
 
fot1.jpg
fot2.jpg
merhaba. exproof prizlere geçmeden önce ttr 0,75 ve 1,5 kesitinde pin bağlantısı olanlardan bolca kullanıyorduk. temiz sağlam ürün iyi yaparsınız

hala bir makinemizde kullanıyormuşuz, 2001 model makine kimyasal aşındırıcı ortamda çalışıyor heryeri çürümüş fakat pinler tertemiz, şaşırdım
 
Beğendim. Fiyatları nedir?
@vecivicivokke o hortum ve bağlantı parçaları ne diye geçiyor tam olarak. Tam da sokete göre filan.
 
Şu tip prizlerden (priz diye geçiyormuş) kullanan oldu mu? Panoların step motor giriş-çıkışında kullanılabilir ama tecrübe eden varsa yorum almak istiyorum.

Fiyatları da epey uygun. Takım olarak 20 lira civarında.Ekli dosyayı görüntüle 38887 Ekli dosyayı görüntüle 38888
Oldukça iyi ve pratik bir urun.Motor devreleri içinde uygun ve 80 ampere kadar olan seçenekleri mevcut diye biliyorum.Bende ekstrüzyon larda rezistans devrelerinde kullanıyordum.
 
@Suat_Korkmaz Ben sürekli kullanıyorum bu ürünlerden, step motorda sorun çıkarmaz gayet güzel olur.
Marka olarak en bilindikleri Harting,Schneider,Metesan

4+1 pol makine fişi olarak geçer,arkasına PG11 Rakor bağlanır. Eğer rakoru da spiral tip kullanırsanız kablonuz hiç görünmez.
 
@nicaleus şu tip rakor mu diyorsun?

Bahsettiğim tip ektedir. Ortaç marka en çok bulunanıdır. Kataloğuna bir bak derim..

Düzenleme: Yanlış olmasın, rakorda normalde spiral yada senin eklediğin gibi yay kısmı yok. Sen kablonu geçirirken kullandığın spiralı rakorun içine itleyerek sıkıştırıyorsun ve geri çıkmıyor (çok zor çıkar). Kablon görünmüyor,sızdırmazlık vs vs şartları sağlıyorsun...
 
Kabloya torna/frezeden talaş sıçrayıp zarar vermesin istiyorsanız metal spiral alın. Banyo bataryasında gördüğünüz dışı metalik duş spiral hortumları vardır, dışı onunla benzer yapıdadır.

Saygılar....
 
@nicaleus Rakor süpermiş. Karaköyde veya online nerede bulabiliriz bilen varsa söyleyebilir mi?

Benim bir sorum daha olacak. Ben haraketli kablo kanalı yapmadım. Çünkü ahşap işlediğimde toz aralarında kalıyor. Kompresor ile temizleme çok zor oluyordu. O sebeple kabloları havadan bağlacak bir sistem yaptım. Yukarıya bir yay tel gerdim. Mesafelerini ayarlayıp test ettim. Hiç ayak bağı olmadan havadan kabloları bağladım. Bayadır böyle kullanıyorum.

Fakat step motorum çıkışından kablılar haliyle sarkıyor. Ne kadar motorun üsüne vs sabitlesemde bir gün oradan kopacağı belli. O sebeple step motorların üzerine böyle bir rakor vs bağlayıp spiral hortum bağlanabilir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,855
Kullanıcılar
450,929
Son üye
tuanayildiz

Yeni konular

Geri
Üst