Bende yasak olduğuna inanmıyorum.
10 senede bir söküp bakımını yapıp tekrar takması gerekir.Bozulmadığı müddetçe.
Ayarını ona göre yapsın.
Ama burası türkiye............ olmaz o iş..
Dağıtıcı şirketin yerine koyun kendinizi mekanik sayaç yüzde 3 daha az okuyor kaçak kullanım için çok elverişli böyle bir sayaçı kullandırırmısınız ayrıca yönemelik diyor ki:10 yılda bir kontrol edilecek 10 yıl sesini çıkaramazsın ama 10 yıl geçtiğinde o sayacı söker atarsın yerine dijital sayaç takarsın zaten mekanik sayaç üretimi de artık kalmadı hepsi dijital oldu neden?Bir Elektrik tüketcisi kendi keyfine göre iş yapamaz!Şuan da elektrik sayaçlarını müşteri kendisi değiştirmiyor çoğu dağıtım şirketinin bölgesinde abone elektrik aboneliği için başvuru yapıyor ve dağıtım şirketi sayacı takıp elektrik bağlantısını yapıyor eğer müşteri kendisi sayaç takarsa genellikle bu sayacı söküp yerine kendi sayaçlarını takıyorlar bildiğim kadarıyla bu sayacı da aboneye montaj fiyatı ile birlikte fatura ediyorlarBende yasak olduğuna inanmıyorum.
Ayarını ona göre yapsın.
Dağıtıcı şirketin yerine koyun kendinizi mekanik sayaç yüzde 3 daha az okuyor kaçak kullanım için çok elverişli böyle bir sayaçı kullandırırmısınız ayrıca yönemelik diyor ki:10 yılda bir kontrol edilecek 10 yıl sesini çıkaramazsın ama 10 yıl geçtiğinde o sayacı söker atarsın yerine dijital sayaç takarsın zaten mekanik sayaç üretimi de artık kalmadı hepsi dijital oldu neden?Bir Elektrik tüketcisi kendi keyfine göre iş yapamaz!Şuan da elektrik sayaçlarını müşteri kendisi değiştirmiyor çoğu dağıtım şirketinin bölgesinde abone elektrik aboneliği için başvuru yapıyor ve dağıtım şirketi sayacı takıp elektrik bağlantısını yapıyor eğer müşteri kendisi sayaç takarsa genellikle bu sayacı söküp yerine kendi sayaçlarını takıyorlar bildiğim kadarıyla bu sayacı da aboneye montaj fiyatı ile birlikte fatura ediyorlar
Dağıtıcı şirketin yerine koyun kendinizi mekanik sayaç yüzde 3 daha az okuyor kaçak kullanım için çok elverişli böyle bir sayaçı kullandırırmısınız ayrıca yönemelik diyor ki:10 yılda bir kontrol edilecek 10 yıl sesini çıkaramazsın ama 10 yıl geçtiğinde o sayacı söker atarsın yerine dijital sayaç takarsın zaten mekanik sayaç üretimi de artık kalmadı hepsi dijital oldu neden?Bir Elektrik tüketcisi kendi keyfine göre iş yapamaz!Şuan da elektrik sayaçlarını müşteri kendisi değiştirmiyor çoğu dağıtım şirketinin bölgesinde abone elektrik aboneliği için başvuru yapıyor ve dağıtım şirketi sayacı takıp elektrik bağlantısını yapıyor eğer müşteri kendisi sayaç takarsa genellikle bu sayacı söküp yerine kendi sayaçlarını takıyorlar bildiğim kadarıyla bu sayacı da aboneye montaj fiyatı ile birlikte fatura ediyorlar
Mevzuatta bu şekilde yazıyor ancak eskimeden ötürü bir değişiklik söz konusu olduğunu anlıyorum. Mekanik sayaçların kullanımını kesin bir dille yasaklayan herhangi bir şey göremedim.Bakın yanlış yorum yapıyorsunuz siz yazılanları okumadınız veya okudunuz yanlış yorumluyorsunuz mevzuatta 10 yılda bir bu sayaçların kontrol edilmesi gerekir diyor hiç bir Elektrik dağıtım şirketi bu madde varken mekanik sayaç a izin vermez
Ben yıllar önce bir sanayii sitesinde elektrik teknisyeni olarak çalışırken sanayii sitesi yönetimi üyelere elektrik satıyordu ve sayaçların hemen hemen hepsi mekanikti 2006 yılında yaptığımız araştırmalar da mekanik sayaçlar yüzde 3 daha az okuyordu bizim ana sayacımız dijital di ve bu farkı biz kayıp kaçak olarak ekliyorduk.Bu bilgiyi elektrik dağıtım şirketleri de biliyor.
Bende yasak olduğuna inanmıyorum.
Ayarını ona göre yapsın.
Teşekkür ederim yanıtınız için.30 Mart 2013 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 28603 sayılı ve 6446 numaralı Elektrik Piyasası Kanunu ilgili maddesinin 7. bendine göre Elektrik sayaçlarının mülkiyeti dağıtım şirketlerine geçmiştir. 7. Bend içeriği aşağıdadır.
“Dağıtım sistemi kullanıcılarının elektrik enerjisi ölçümlerine ilişkin tesis edilen sayaçların mülkiyeti dağıtım şirketine aittir. Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla mevcut kullanıcıların mülkiyetinde olan sayaçlar, işletme ve bakım hizmetleri karşılığı kullanıcılardan iz bedelle devralınır. Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar kurum tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenir.”
Sayaçların günümüz şartlarında karşılamak zorunda oldukları asgari özellikler (çoklu tarife, uzaktan okuma, veri transferi vs..) yine yonetmelikler ile belirlenmektedir.
Bu durum kullanılan digital sayaçların yasal zeminini oluşturmaktadır.