Mekanik Zeka

Selamun Aleyküm
Çalışmamıza bir kısım mekanik, elektronik benzeşim devreleri vererek devam etmek istedim.

Şunu da daha önceden aklımda kalmış bilgi olarak vermiş oliyim. Daha önce bilimselliğe uygun olmadığı düşüncesini ifade ederek eleştirdiğimiz kaynakta, devre elemanlarının paralel, seri bağlamadaki eşleştirmesinin değişimi kitapta ele alınan seri benzeşim ve paralel benzeşim die ayrı benzetme yöntemlerninin nihayetidir. Direk bir hata gibi görünmemektedir, bilimsel olarak fark ifade etmektedir, tabi bahsimizden birşey değişmiş de değildir ve kendim incelemiş değilim incelenmesi faydalı olabilir.

Benzeşimde mekanik için eşit yerdeğiştirmelerin seri, aynı kuvvete maruz kalmanın ise paralel olması; elektronikte eşit gerilim bağlantısının paralel, aynı akımı akıtan hattın da seri olduğunu göz önüne alırsak; mekanik seri elektronik parelele, mekanik paralel elektronik seriye dönüşmüş olur.

Yukarıda temel bağamaları ve eşdeğerlerini görmektesiniz. Bu ise kombine bağlantılı bir sistemdir;

Sistemdeki kutular kütledir ve en soldaki yay, kütle birleşim noktası giriş, sağ kısımdaki kütle ile de solundaki iki elemanın birleşim noktası çıkıştır. Bu durumda eşit yer değiştirme yaşayan soldaki kütle ve yay ve de sağ kısımdaki kütle ve yay seri bağlıdır. Orta kısım yay ve sönümleyici kendi aralarında seri,sol kısım kütlesine kuvvet uygulama nokdtasının yer değiştirme eşitliğinden seri ama sağ kısım ile komple kuvvet ortaklığı yaptıklarından ve yer değiştirme eşitlği bulunmadığından paralel bağlıdır. Tabi seri bağlamalarda da kuvvet eşitliği mevzu değildir.

Bu benzeşimlerin ardından nasip olursa hem denklemler hem de değerleri ile elektronik devreler yapılmalıdır. Tabi bu son sistemin de elektronik benzeri verilir inşAllah(c.c.)

Hayırlı akşamlar..
 
Aleyküm Selam

Buradaki bilgiler bilimsel çalışma yapmaya yetmez. Bilimsel çalışmalarda kullanılan
güç,
kuvvet,
ivme,
statik enerji,
dinamik enerji,
kinetik enerji,
potansiyel enerji,
yapılan iş,
ve daha fazlasının kuantum (atom altı parçacıklar düzeyinde elektron, kara madde, atomlar arası çekim kuvveti veya gücü, moleküller arası çekim gücü veya kuvveti, foton yapısı ve davranışları, elektronların sıcaklık karşısındaki deişen hareketleri, vesaire.) olarak düşünülmesi ve ileri fizik kuralları ile incelenmesi gerekir.

Siz sadece katı madde karşılığını arıyorsunuz bununların sıvı, gaz, sıcaklık, foton dönüşümleride olabilir.

Modellemeler yapıyorsunuz, bu modellemelerde uygulanan kuvvetler sabitmi, değişkenmi ve bu kuvvetlerin elektriksel karşılığı. Değişken akım (alternatif akım AC, AA) sabit akım (Doğrusal akım DC, DA) deişken gerilim (DC gerilim) alternatif gerilim (AC gerilim).

Olayı şöyle canlandırmaya çalışalım. Bir araçta gidilir iken yokuş aşağı ve yokuş yukarı yollar karşımıza çıkar. Bu yollardan yokuş yukarı araç çıkar iken bir direniş ile karşılaşır bu direnç etkisidir. Bu direnişi yenmek için vites düşürürüz ve aracın gücünü yükseltiriz bu volt ancak aracın hızı düşer yoldaki akışı buda akım. Bu olaylar sırasında yakılan yakıt sabit kalması şartı ile yani gazda değişiklik yok yani watt sabit. Yokuş aşağı gideriken araca dışarıdan etki edilmiş gibi olur buda ayrı bir güç kaynağı kullanılmış gibi olunur. Bizim sistemimizde hedap düz yolda ve yukarı yönde yol eğimi için geçerli.
Ben daha önce böyle bir benzetme yapmıştım buna ek olarak. Arabanın düz yolda gitmesi ile arabanın taşlı yolda gitmesi. Arabada süspansiyon kısmında sadece yay kullanılır ise veya sadece piston veya benzeri (otobüslerde tekerlek kısımlarında gelen hava sesinin nedeni) kullanılır ise. Şebeke elektriği (AC akım ve AC gerilim olarak) düşünülürse işyerlerinde motor bobinlrinin yaptığı etki buna karşı kompanzasyonda kondansatör kullanım ihtiyacı incelenmeli.

Yukarıda sizin eklediğiniz sistemlerde uygulanan kuvvetin sabit veya değişken olmasına bağlı olarak tepkileride değişicektir.

Manyetik alan,
Yerçekimi,
Elektrik,
arasında bağlantı lar varmı.

E=mc[SUP]2[/SUP] formülünü açıklamak istedim. Elektrik aydınlatmada lambaları kullanıyoruz. Lambalara elektrik verip dışarıya foton çıkmasını sağlıyoruz. Peki bu lambadaki fotonlar nereden geldi bu fotonlar hiç bitmiyomu sorusunu karşılığı. Elektrik enerjisi foton parçacığına dönüşüyor ve havada ilerliyor yerçekiminden etkileniyor (yani kütlesi var) daha sonra biryere çarparak ya tamamen ısıya dönüşüyor yada bir miktar ısı bırakıp enerjisini değiştiriyor (renk lerin enerjisi miktarında).

Sizlere ileri fizik için bazı önerilerde bulunmak istiyorum ilk başta sizlere garip gelebilir. Einstein olayları açıkladığında ve benim gibi birçok kişinin düşünceleri allak bullak olmuştur.

Buradaki site kapsamı açısından sadece örnek olarak eklenmiştir. Daha bilimsel olması açısından verilen bilgiler daha çok kaynaktan araştırılıp kıyaslandıktan sonra yoruma açık olunur.

Şimdilik bukadar iyi çalışmalar.
 
Sayın Kabiliyet
Hoş temennilerinize teşekkürler.
Yazdıklarınızı okuyoruz. Daha önce ele alıp size verdiğimiz cevapları da içeren, onları belki anlamamış olduğunuzu gösteren, yazılarımızda hatalar ileri sürerek bizi konu dışında göteren bir haliniz var.

Bilim doğru bilgidir ki buna insanlar kendi akıllarına göre karar veremez. Einstein da karar veremez, Blaise Pascal da... Her bilimsel çıkış doğruluğa uygunluğuyla insanüstü değerlendirilir. Einstein ın ve daha nicelerinin bilimsel kabulleri de sizin bize yaptığınız eleştirileri kabul etmez. Bilimsel hiçbir yere bağlamadığınız birçok eleştiriniz hakikat namına fazla birşey ifade etmez diye düşünüyorum. Yoksa ki doğru açıklanırsa; burada açıklama en önemli, biz de öğrenmek isteriz. Biz doğruyu herhangi bir yerde yazdı veya hoşumuza gitti diye değil, temel düşünüşün ve anlam yolunun üzerinde olduğu için kabul ederiz.

Burada bahsettiğimiz bilimsel yol, bir zeka birliğinin açıklanmasıdır. Buradaki en ufak bir açıklama dahi bilimselliği ifade ederken, yaptığımız benzeşim ifadeleri baştan aşşağı bilimi sağlamlaştırmaktadır. Sizin bahsettiğiniz bilimsel açıklamalar ise daha tam olarak anlaşılamamış, anlaşılsa da temel zeka yolunu değiştirmesi değil açıklanamayan noktalara aydınlık getirmesi beklenen, bilimi reddedemeyen, insanüstü doğruyu değiştirmesi mevzu bile olmayan düşün yollarıdır.

Verdiğiniz niceliklerden kuvvet ve ivmenin yanında hız, gerilim, akım gibi benzeşim sistematiğinin içindedir. Yalnız diğerleri bu benzeşimdeki empedans eşleniğiyle direk alakalı olmayıp, bu empedansın formüllere temel oluşturması ile hesaplanan değerlerdir. Mesela sizin değerleriniz zamanla devamlı değişir ama bu benzeşim nicelikleri sistem özellikleri ile alakalıdır. Yoksa diğer foton vb olaylardan haberi olan çokça arkadaşımız olur ama bu benzeşimde bir model olabilmesi bizim benzeşim mantığımızı değiştirmez.

Işığın foton olduğu bildiğim kadarıyla kabul edilmiş bir teorem değil. Işık foton mu dalga mı belli değil. Foton dediğiniz tanecik modelidir ve dalga teoreminde bazı sıkıntılar olduğundan dolayı tanecik modelinden bahsedilir. Mesela tanecik modeli, ışın kırınımını ve daha birçok olayı açıklayamaz. Gördüğünüz gibi foton seçiminde dahi temel mantık ve zeka yollarıyla alakalanmak istenmiş ve dalga teoremi uygunluğu için dalga gözlemleri baz alınmış.

Verdiğiniz araç örneğini daha önce anlatmıştık. Bu tip hatayı elektrik devresiyle alakalı bir yerde de yapmıştınız. Araç yokuş çıkarken dirençle karşılaşmış olmaz. Direnci sönümleme enerji azaltma gibi kullanıyoruz. Yokuş çıkarken enerji depolamaktadır araç. Vites değiştirerek gücü arttıramayız. Güç=Kuvvet*Yol=Akım*Gerilim (Burada gerilim yol ile değil 1. türevi ile benzeşir)=Moment*AçısalHız Siz vites değiştirince artan momente karşılık azalan devir, gücü aynı sabitliğinde koruyacaktır, güç değişmediğinden ayrı bir güç kaynağı eklemek mevzu olmaz. Bir sonra yazdığınız watt sabit sözünü bu anlatımlardaki gibi anlamalısınız. Vites düşürünce hızın azalması akım değil, gerilim; güç değişmediğinden o benzetmenizi atlayalım, kuvvetin artması ise akımdır. Elektikte artan gerilim çok enerji veya güç değildir. Ama artan akım geçtiği dirence göre çok enerji demektir.

Tek başına yay veya dempır kullanılması mevzu değil. Siz nasıl ele aldınız bilmiyorum. Yayın neden dempırla birlikte olduğunu daha önceki yazılarımızda açıklamıştık.

Bahsettiğiniz E=m*c*c formülü ispatlanmış değil ama ispatlansa da anlamaya çalışırız. Kabulller gerçek olabilir. Yalnız o çizdiğiniz grafikte elektron ağırlığının eektriksel çekimle eş olmasını neden eleştirmediniz? Elektron ağırlığı nerede ise ihmal edilir. Kabul edilen elektriksel kütle çekim kuvveti ki ,elektrona etkidiği düşünülür, m*V*V/R formülü ile elektronun yüksek dönü hızı ile çarpıldığında sizce yerçekimi ivmesi ile çarpılan (m*g) kütlesi ile eşit olabilir mi? Bunlar arasaında eşitlik veya 2 kat gibi bir oran olabilir mi?

Benzeşim içerisinde daha nice mevzular vardır ki, hemen hepsini toplamak, üzerinde konuşmadan sadece kitap bilgisi vermek mecburiyetimiz değil. Bizim bidiklerimiz de sadece yazdıklarımızla sı
 
Son düzenleme:
Bilim doğru bilgidir ki buna insanlar kendi akıllarına göre karar veremez. Einstein da karar veremez, Blaise Pascal da... Her bilimsel çıkış doğruluğa uygunluğuyla insanüstü değerlendirilir. Einstein ın ve daha nicelerinin bilimsel kabulleri de sizin bize yaptığınız eleştirileri kabul etmez. Bilimsel hiçbir yere bağlamadığınız birçok eleştiriniz hakikat namına fazla birşey ifade etmez diye düşünüyorum. Yoksa ki doğru açıklanırsa; burada açıklama en önemli, biz de öğrenmek isteriz. Biz doğruyu herhangi bir yerde yazdı veya hoşumuza gitti diye değil, temel düşünüşün ve anlam yolunun üzerinde olduğu için kabul ederiz.

Burada kesin bir bilimsel açıklama zaten yapamam, Fizik biliminin merkezleri üniversitelerin fizik bölümleridir. Kesin bilgi isterseniz o bende yok ben sadece bildiğim fizik kuralları ile anlatmaya çalışıyorum.

Benim yazılarımda baskı olmadığına inanıyorum sizi dış kaynaklardan fiziğin merkezlerine yönlendirmeye çalışıyorum!

Burada bahsettiğimiz bilimsel yol, bir zeka birliğinin açıklanmasıdır. Buradaki en ufak bir açıklama dahi bilimselliği ifade ederken, yaptığımız benzeşim ifadeleri baştan aşşağı bilimi sağlamlaştırmaktadır. Sizin bahsettiğiniz bilimsel açıklamalar ise daha tam olarak anlaşılamamış, anlaşılsa da temel zeka yolunu değiştirmesi değil açıklanamayan noktalara aydınlık getirmesi beklenen, bilimi reddedemeyen, insanüstü doğruyu değiştirmesi mevzu bile olmayan düşün yollarıdır.

Eğer mekanikte yapılan zekice olayları anlamaya çalışıyorsanız Üniversitelerin fizik bölümlerindeki Pofesörlerle irtibata geçmelisiniz. Burada bilimsel açıklama için yeterli bilgilerin olduğuna inanmıyorum.

Verdiğiniz niceliklerden kuvvet ve ivmenin yanında hız, gerilim, akım gibi benzeşim sistematiğinin içindedir. Yalnız diğerleri bu benzeşimdeki empedans eşleniğiyle direk alakalı olmayıp, bu empedansın formüllere temel oluşturması ile hesaplanan değerlerdir. Mesela sizin değerleriniz zamanla devamlı değişir ama bu benzeşim nicelikleri sistem özellikleri ile alakalıdır. Yoksa diğer foton vb olaylardan haberi olan çokça arkadaşımız olur ama bu benzeşimde bir model olabilmesi bizim benzeşim mantığımızı değiştirmez.

Verdiğim araç örneği ve sizin kütle ağırlık olayları uzayda yerçekimi olmadan nasıl davranır?

Elektrikli teraziler ağırlı nasıl oluyoda elektriksel birimlere dönüştürüyor?

İvme ölçerler var bunlar nasıl oluyoda ivmeyi elektriksel ölçüye dönüştürüyor?

Basınç ölçerler var bunlar nasıl oluyorda elektriksel ölçüye dönüştürülüyor?

.
.
.
.

Işığın foton olduğu bildiğim kadarıyla kabul edilmiş bir teorem değil. Işık foton mu dalga mı belli değil. Foton dediğiniz tanecik modelidir ve dalga teoreminde bazı sıkıntılar olduğundan dolayı tanecik modelinden bahsedilir. Mesela tanecik modeli, ışın kırınımını ve daha birçok olayı açıklayamaz. Gördüğünüz gibi foton seçiminde dahi temel mantık ve zeka yollarıyla alakalanmak istenmiş ve dalga teoremi uygunluğu için dalga gözlemleri baz alınmış.

Bu olayıda foton nasıl oluyorda yerçekiminden etkileniyor? Bunu uzman kişilere sormalısınız profesörlere veya yazdıkları kaynakları bizimle paylaşabilirsiniz.

Verdiğiniz araç örneğini daha önce anlatmıştık. Bu tip hatayı elektrik devresiyle alakalı bir yerde de yapmıştınız. Araç yokuş çıkarken dirençle karşılaşmış olmaz. Direnci sönümleme enerji azaltma gibi kullanıyoruz. Yokuş çıkarken enerji depolamaktadır araç. Vites değiştirerek gücü arttıramayız. Güç=Kuvvet*Yol=Akım*Gerilim (Burada gerilim yol ile değil 1. türevi ile benzeşir)=Moment*AçısalHız Siz vites değiştirince artan momente karşılık azalan devir, gücü aynı sabitliğinde koruyacaktır, güç değişmediğinden ayrı bir güç kaynağı eklemek mevzu olmaz. Bir sonra yazdığınız watt sabit sözünü bu anlatımlardaki gibi anlamalısınız. Vites düşürünce hızın azalması akım değil, gerilim; güç değişmediğinden o benzetmenizi atlayalım, kuvvetin artması ise akımdır. Elektikte artan gerilim çok enerji veya güç değildir. Ama artan akım geçtiği dirence göre çok enerji demektir.

Burada yazılanları uzay boşluğundada düşünmek gerekir! Yerçekimi nedir diye!

Tek başına yay veya dempır kullanılması mevzu değil. Siz nasıl ele aldınız bilmiyorum. Yayın neden dempırla birlikte olduğunu daha önceki yazılarımızda açıklamıştık.

Dampır nedir bilmiyorum ve size daha öncede söyledim internette çıkmıyor.

Bahsettiğiniz E=m*c*c formülü ispatlanmış değil ama ispatlansa da anlamaya çalışırız. Kabulller gerçek olabilir. Yalnız o çizdiğiniz grafikte elektron ağırlığının eektriksel çekimle eş olmasını neden eleştirmediniz? Elektron ağırlığı nerede ise ihmal edilir. Kabul edilen elektriksel kütle çekim kuvveti ki ,elektrona etkidiği düşünülür, m*V*V/R formülü ile elektronun yüksek dönü hızı ile çarpıldığında sizce yerçekimi ivmesi ile çarpılan (m*g) kütlesi ile eşit olabilir mi? Bunlar arasaında eşitlik veya 2 kat gibi bir oran olabilir mi?

Üniversitelerin kuantum fizik derslerini inceleyin.

Ben grafik çizmedim internetten linklerini kopyalayıp yapıştırıyorum!

Elektron çekimini düşünüyorsunuz peki yerçekimini (kütle çekimini) düşünüyormusunuz?

Oranları dönüşümünü profesörlere iletişim kurarak öğrene bilirsiniz!

Benzeşim içerisinde daha nice mevzular vardır ki, hemen hepsini toplamak, üzerinde konuşmadan sadece kitap bilgisi vermek mecburiyetimiz değil. Bizim bidiklerimiz de sadece yazdıklarımızla sı

Fizik bilgim yetiğince bişeylere benzetmeye çalışıyorum.

Olaylar derin daha manyetik alan, termostatik, termodinamik gibi daha birçok olay söz konusu.

........................

Ben sadece barajlarda akan suyun kütlesi hızı ile dönen değirmenleri ve elektrik jeneratörlerini anlamaya çalışıyorum! Ya yerçekimi olmasaydı?

Rüzgarlar! bildiğim ısı farklarından oluyor. Peki nekadarlık ısı ferkı nekadar hızlı esen rüzgar nekadar hızlı dönen rüzgar gülü nekadar enerji? Benim derdim bu!

Güneş enerjisi nedir! güneş enerjisi elektrikmidir? Nasıl oluyorda elektrik oluyor?

.....................

Yerkürenin manyetik alanından elektrik üretile bilinirmi?

Havadaki sabit ısı elektriğe dönüştürüle bilinirmi?

Yerçekimi elektriğe dönüştürüle bilinirmi?

....................

Benim dertlerim çok! benim bilgim bunları nasıl anlayacak???

Keşke fizik okuyanlar yeterli iş bulabilselerdi de bende fizik okuya bilseydim. Benim bilgilerim bukadar sana kolay gelsin.
 
Sayın Kabiliyet verdiğiniz bilgileri zaten gerek daha önce gerekse de sizin alıntılarınızda anlatmış olduk. Alıntı yaptıklarınızı da okuyabilirsiniz.
Sizin tarzınızdan bahsetmişitm, çıkış noktalarınızın temelli olmamasının sizi götürdüğü hatalardan..

Bilimsel açıklama için yeterli bilgi bir tarafa, biz bilgiyi değil zaten açıklamayı yapıyoruz. Sizin kendi ifadenizle bilimsel hakimiyetiniz yok. Bu sayede eğer bizim gidiş yolumuzu bilimsel bulmuyorsanız zaten yanlış bir buluşum olması şaşılacak durum olmaz. Buradaki anlatımlarımız bir düşün yoludur ve basit benzerlikler içerisinde ne kadar basit de görünse, kombinasyonel mantıklar ile tamamen karmaşık birer mantık durumundadırlar.

Bizi fiziğe yönlendirmişsiniz. Siz Fizik Bölümünde okudunuz mu? Müfredatı hakkında bilginiz var mı? İnsanları bimeden üstünlük kıyası yapmak sizden başkasına zarar vermez. Bilimsel seviyeyi öğrenmek de bilim değerlendirmelerinde gerekli olabilir. Bir isim ile bahsedilen birçok alan herhangi bir üniversite lisans programının mahsülü de değildir o programda öğretilir de değildir. Bir anlamda kabaca bahsedilir deseniz, temelinden anlatılır deseniz yeridir. Hele ki mekanikteki zeki olaylar, her ne kadar zeki insanların her işin üstesinden gelebildiğini belirterek tenzih etsek de, fizik bölümlerinden ne kadar uzak olduğunu sizin de anlamanız zor olmaz.

Konu mekanik bilgisayarlardan türemişti. Ve belirli bir seviye yaklaşımı olmakta. Yoksa son çizdiğimiz devrenin çizimini sadece anlamak için saatler harcayanlar olabilir. Bu anlama çalışmaları emektir ve hakkını iade etmek kolay değildir.

Yazdıklarınızda; yerçekimi, aletlerin elektronik çıkışları vb nereden bizim hatamıza delalet etti, rahatlıkla anlatabilirsiniz. Foton neden yerçekiminden etkilenir demişsiniz, siz fotonu nerede gördünüz bilmiyorum ama bilim foton diye bir taneciği daha kabul etmedi bildiğim kadarıyla. Ama doğruysa kabul edilir. Size bahsettiğim kırınım olayını anlaşılan anlamadınız. Sizin fotonlar nasıl kırınım ve tek delik, çift delik olaylarına sebep oluyorlar, onu da düşünün...

İnternetten linki kopyalayıp yapıştırdığınız grafikleri size sormuştuk ama cevap alamamış olduk. Bilimin ne olduğu, kimlerin bunlara vakıf olduğu asla Üniversite, akademi, vb resmiyetin tekelinde olamaz. Siz bizim seviyemizi anlıyabiliyorsanız buyrun bizim eksiklerimizi yazın. Ama atıflarınızın bizim hakikatimizi azaltması mevzu olamaz.

Bilginizin yetmemesi hiç önemli değil; rahatlıkla yazın, olayları ışığa da elektromanyetizmaya da yönlendirin. Her birisinin içerisinde insan zekasının mana yoluna göre bu tip benzeşimler çıkacaktır. Mesela elektromanyetik dalgada burada bahsettiğimiz çift empedans bileşenleri(kuvvet, yol(S..hız);akım,gerilim) gibi dalganın da genlik ve dalga boyu gibi tanımlayıcı özellikleri vardır. Buralarda da kısmi benzeşimler aranabilir.

Sayın Kabiliyet önceki katılımarınıza hürmet eder tekrararını beklr;Değerli tüm fikirleri de bekler Başarılar dileriz.
 
Arkadaşım amacım rencide etmek değil sizden gelen tepkilere karşı oluşan karşı tepikerdir.

Fizikçiler çoğu fiziksel olayı bulduklarını söylüyorlar bende onların buluşlarını okuyup kendimce dünyayı yorumlamaya çalışıyorum.

Yerçekimini (Kütle çekimi) yapan kara madde olarak açıklanıyor. Elektrikte elektronlar birbirini çekmez iterler (çünkü ikiside eksi yüktür). Elektronu atomun nötron yapıtaşı çekiyormuş.

Empedans ile direnç aynı şey değildir (empedans kelimesini çok kullanıyorsunuz direnç kelimesini kullanmıyorsunuz).

Dünyada yapılan elektronik saatler uzayda aynı hızda çalışmaz. Uzayda dolaşan uydularda atom saati kullanılır diyer saatler yalnış gösteriyormuş.

Siz NEWTON fiziği ile düşünüyorsunuz. Kuantum fiziği ile newton fiziği hesaplamalarında azda olsa farklılıklar varmış aynı sonuca ulaşmıyorlarmış.

Fizik profesörleri bizi görse heralde çok gülerler. Onların meslekleri.

Bu sitede mıknatıs ile elektrik üretmeye çalışan çok kişi var. Bende düşündüm manyetik alandan, yerçekiminden ve havadaki ısıdan elektrik üretmeyi ama sadece düşüne bildim.

Benim bilgilerim dergi ve internet yazıları okumaktan ibaret istediğiniz gibi yorumlayın ama tepkili cevap yerine bilimde kanıtlanmış cevap olursa sevinirim.
 
Sizin ifadeleriniz daha önce ifade ettiğim gibi; bizleri tanımlama özelliğinde değil sizin bakışınızla sonuçlanan düşünceler niteliğindedir.

Newton fiziği ile Kuantum fiziği arasında şu bahislerimizin ne izahı vardır bilmiyorum. İkisi de bu kısmı açıklamaz, ancak isimlerinin çok temel özelliğinden dolayı temelle alakalı heryerin içindeymiş gibi görünür. Fizik bölümünde bu bahsettiklerim bildiğim kadarıyla okutulmadığı gibi pozisyon olarak da hocalarının pozisyonu olarak da herhangi bir hakimiyetleri bulunmamaktadır. Bilim öyle birşey ki, hiç kimse bilemez gibi; herşeyden farklı kimsenin bilmediği gerçekler var diyen varsa dinlenir. Ama açıklayamadığını başkalarının çoktan aştığını kendisi daha anlayamamış kimseler belki haksız taraflar arayabilirler. Mesela bazı inançsızlıklardan yola çıkan insana kolay birçok anlatım, aşılamaz duvarlar olabilir.

Aldığınız bilgileri bunlar kesin doğru diye değil, bize yaptığınız gibi eleştirel ve hatalarını araştırır olursanız daha farklı sonuçlara ulaşırsınız.

Temel zeka ve bilim yolu olarak bu kısımda incelenenler çizdiğim paint resimlerinin basitliğinden münezzeh gayet derin anlamlar taşımaktadırlar. Bu anlamlara vakifiyet ve derin uyarlamalar bahsettiğiniz ve daha nice bölümün üstündeki makina ve elektronik akademisinin bile üst limitlerini aşabilirler.

Elektronların birbirini çektiğini mi ifade ettim? Merkezkaç kuvveti ile dönmede oluşan savrulmayı kütle çekimi ile sabitlediğini ifade eden birisine elektronların birbirini çektiğini izafe etmek pek akla uygun değil.

Empedans ile direncin farklılığından dolayı birçok kere empedans kelimesini kullandım ki, transfer fonksiyonunun yapıtaşı olan empedans daha nice bahsettiğimiz gibi tanımlayıcı bir özelliktir.

Bilimde kanıtlanmış cevap diye sabitleme tarzına girmek açıklayıcılık ve zeka yoluna engel olabilir. Bilimi bahsi mevzu bilim adamları nebzelerce açıklamaya çalışırlar. Ancak bu konuda Türk İslam otoritesinin sağlamlığı kuantumu fevkalade aştığını düşündüren, temel bir kültürdür.

Akımıza gelmişken; enejitizmi bulan evliyadan(kaç yıllarında...), yanılmıyorsam modern atom modelini(2000milenyum) izah eden Mevlanalardan, bir camimizde çok eskilere ait Pluton u ayrı düzlemde çizmiş samanyolundan, tabi Sultan.ı Bahriye Dünya haritasını 1400 lerde çizen Piri Reis lerden; dahasına mekan kalır mı bilemem ama dünyayı öküzün boynunda döndüren(1980 de mi normalini kabul ettiler)lerden, Amerika yı 1492 de keşfedenlerin fazla propaganda yaptığı açık.

İfadelerimiz karşılıklı iletişimdir. Dilediğiniz gibi yazabilirsiniz. Ama biz zaten en başından hale kadar sizin vardığınız ve bize tavsiye ettiğiniz kısımları size açıklıyorduk.

Hiçbir bilim ehlini küçümsemeyiz; hürmetler sunarız, ve
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/türk-enteljansiyası.66851/ na davet ederiz.

Her türlü fikir ve izahı bekler, geliştirme yönünde ele alınabilen sözleri duymak ister Başarılar dileriz..
 
Benim bilgilerim dergi ve internet yazıları okumaktan ibaret istediğiniz gibi yorumlayın ama tepkili cevap yerine bilimde kanıtlanmış cevap olursa sevinirim.
Hem bunu yazıyorsun hemde her konuda nasıl muhalefet olabiliyorsun inan hiç anlam veremiyorum:confused:
 
Hem bunu yazıyorsun hemde her konuda nasıl muhalefet olabiliyorsun inan hiç anlam veremiyorum:confused:

Teoriyi öğrenmeden pratik yapılmaz. Siz teoriyi atlayıp pratikte sonuç elde etmek istiyorsunuz bence sizde Fizik kurallarını öğrenin sonucun değiştini göreceksiniz.:)
 
arkadaşım sanki bütün konular üzerinde ihtisas yapmış gibi konuşuyorsun, lisansını harvard da mı tamamladın?
 

Forum istatistikleri

Konular
130,165
Mesajlar
933,897
Kullanıcılar
453,290
Son üye
CanTekin01

Yeni konular

Geri
Üst