Metal işleme hızı

Bor yağ kullanma.. İstersen 10.000 devir kullan ama ! İşin sırrı mazotta (:) bi dene

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

G0--- konuyu bölen adam ---

Plastik veya plekside mazot nasıldır.

M0---
 
Hiç bilmiyorum ama. Arabalarda iyi oluyor ama.
 
Bor yağı çok iyi iş çıkarıyor ama iş bittikten sonra temizlemesi ölüm. Bendeki bor yağı mavi renkli. Her ne hikmetse içine boya katmislar.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
 
Kesim sivisi olarak ProcutLD gibi urunler kullanabiliriz. Bunlar onceden hazirlanmis ( su ile karistirma yok ) seffaf , dumansiz ( yada az dumanli ) temizligi kolay urunler. Bor gibi korozyon yada paslanma yapmiyorlar.
Tabi once sogutucu duzenegi olayini yapmak lazim :)
 
Selamlar

Öncelikle materyallere göre işleri ve devirlerin sayıları mevcut Benim size verecebileğim değerler manual tezgaha göredir. CNC konusunda bir sey diyemiyorum. gerçi talaş kaldırma mantığı genel olarak aynıdır. Sadece ilerleme bu biraz dene yalın gibi olacak

Öncelikle takımınızın iyi bilenmiş veya talaş kaldıra bilirliği herşey den daha önemlii

Aluminyumla çalışırken delik delme diş çekmede mazot kullanmak gerekir. Frezelemede ise özel yağlar eğer hiç yoksa bor yağı 1Lt/50Ml oranında karışım lazım. ( mavi renkte olan iyidir Cnc lerde kullanılır. iyi soğutur. Alüminyumda parmak freze için kulis açarken 10mm kesit 1800 Devir. ( Dalınacak kalınlık en fazla 1,5mm) köse duvar almadan aynı devirde ilerleme hızı artar ve duvardan derinlik 5 ile 7,5mm ye kadar talaş alınabilir. Yüzey temizlemede ( tarama Kafası İçin çap 100mm 700 devir 800 Devir idealdir)

imalat çeliğinde ise 1040 1050 malzeme soğutma ve delik delme bor yağı ile kılavuz ise margarin veya özel diş yağı ile çekilebilir. HSS hava çeliği , kaba talaş parmak frezesi, parmak freze, matkap ucu ve Elmas için çaplara göre deviler değişiklik gösterir. Elams ile çalışırken elamsı iyi soğutup hss çeliğinin 3 katı veya 4 katı hızlara çıkılması gerekir. bunun için biraz uzunda olsa tablo yapmak lazım. Tarama kafası içinde 1000 devirleri altı gerekir ki bu iş de yüksek hızlı ve yüksek frekanslı motorlarla tarama yapmak biraz zor olmakta.

Bunu için bir tablo yapmak gerekir gerçi benim vermiş olduğum değerler manual tezgahlar için.. ilerleme hızlı olmamalı. hatta kaplumbağ hızlarına yakın olmalı:)
yapı çeliklerinin kc1 özgül kesme kuvveti (N/mm2) 1600 - 1800 K özgül güç kat sayısı ise 4,0- 5,7 iken alüminyumda kc 1 400- 700 K özgül güç kat sayısı ise 1,3 - 2,1 dir.

Bu işlemlerden Kanal açma kulis açmak en çok güç gerektiren işlemdir.

Eğer yanlış ve eksiğim varsa lütfen tamamlayın

Saygılarımla..
 
rocco216 bilgiler icin tesekkur ederim. Bende machinist toolbox diye bir program var bu program bu hesaplamalari yapabiliyor.

Machinist Toolbox
 
rocco216 bilgiler icin tesekkur ederim. Bende machinist toolbox diye bir program var bu program bu hesaplamalari yapabiliyor.

Machinist Toolbox

BEnde bunu bilmiyodum öğrenmiş oldum bu programı ...

Devir kullanılan metal kesici uc bunların hepsi başlı başına bir branş....
 
Merhaba, işleme hızı ve dalma derinliği ile ilgili araştırma yaparken linkteki tezi buldum. Tez, mdf nin çeşitli işleme hızlarında ve dalma derinliklerindeki sonuçlarıyla ilgili, ancak hangi konuya dahil edeceğimi bulamadım. Buraya ekliyorum,

http://tez.sdu.edu.tr/Tezler/TF01429.pdf
 

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Mesajlar
930,997
Kullanıcılar
452,755
Son üye
İmmortalxxx

Yeni konular

Geri
Üst