Sko61
Üye
Peki bu hesabı monofaze motor için nasıl yapıyoruz. Monofaze motorda cosfi değeri yazmıyor ya da ben etiketi okuyamıyorumEtikette yazan Cosq değeri,motorun tam
yükte çalışyor olması durumu içindir.Güç
düştükçe bu değerde düşer.Ölçüm yapılıp
çalışma hali durumu tesbit edilmezse,se-
çilecek değer ya eksik ya fazla gelir.Heriki
haldede ceza kaçınılmazdır.Tam yük hali
için teorik değerler ! ektedir.Karar sizin.
Hidrofor etiketinde 8 mikrofarad yazıyor. Yani ben bu motora 8 mikrofarad kondansatör bağlarsam kompanze yapılmış olur mu?Etikette yazan Cosq değeri,motorun tam
yükte çalışyor olması durumu içindir.Güç
düştükçe bu değerde düşer.Ölçüm yapılıp
çalışma hali durumu tesbit edilmezse,se-
çilecek değer ya eksik ya fazla gelir.Heriki
haldede ceza kaçınılmazdır.Tam yük hali
için teorik değerler ! ektedir.Karar sizin.
Anladım son bir şey sorabilirmiyimO kondansatör,motoru çalıştırmak içindir.
Monofaze motor için,öyle bir zahmete gir-
meye ! gerek yok.
140KVA trafomuz var sözleşme gücümüz 96 kw 5 konteynerdan oluşan ofis bölümümüz var içersinde klimalar termosifon televizyonlar be aydınlatma var dışarıda sadece hidrofor ve yıkama makinesi var elektrik sayacını kontrol ediyorum yıkama makinesi çalıştığı zamanlar Ri artışa geçiyor R fazı 0.99 S fazı -0.80 T fazı 1.00 gösteriyor normalmi ayrıca her ay trafo kayıp bedeli ödüyoruz bu nedendir faturayı ekliyorum daha iyi anlaşılır belkiMUnferıt kompanzasyonla cexadan kurtulamzsınızki, her seyden önce projenizi çizdirip, lompanzasyon tesis etniz gerekır, Yani, reaktif için ayrıca abone olacaksınız. 15 kVa kadar kurulu güce reaktif şartı yok ve ceza uygulanmıyor biliyorum. Tesisnin bir daha gözden geçirin..