mustafa48
Üye
Siz, bu mekanizmada, devir sayısını bir kere tutturup, devamlı aynı devir sayısında kullanacaksınız. invertörle sadece gerekli olan devir sayısını öğrenırsınız. devamlı ınvertör gerekli değil herhalde. Yer sorununuz yoksa, redüktörle, dişli kutunuzunu kasnak kayış veya zincir dişli ile sürmeniz mümkünmü, aradakı fark kadar, redüktördekı dişli veya kasnagı büyütürseniz olur herhalde..
..
Tam olarak istediğim bu.Dediğiniz gibi uygun devire çıkarmak(düşürmek) istiyorum ve orada sabit kalacak o kadar.Sürekli bu devirde çalışacak.
İnverterde anladığım kadarıyla hızı istediğim gibi artırıp azaltabiliyorum.Ama bu bizim sistemimiz için bu lüks duruyor.Standart bir üretim yapılacağı için hızın değiştirilmesi(yanlışlıkla bile olsa) sakıncalı.Bu arada sistem diye tabir ettiğim şey endüstriyel bir fırın.
Ben tam olarak anlatamadım herhalde arkadaşlara.Onlarda doğal olarak kendi alanlarına göre en uygun çözümü söylediler.Buda çok iyi oldu benim açımdan.İnverterler hakkında iyi bir ön bilgim oldu.Farklı projelerde kullanabiliriz.Herkes sağolsun kendine göre çözüm söyledi.Ben elektrik-elektronik olarak basit bir müdehale ile yapılabilir sandım(sandırıldım )Ama bunun o kadar kolay olmadığını anlamış oldum.
Sizinde dediğiniz gibi kayış kasnak ile çözmeye çalışacam.(Motor+dişli kutusu+redüktör+kayış kasanak)Bir maliyetini çıkaralım tabi önce.
Belli olmaz invörtere dönüş yaparız belki