çaylakelektrikçi
Paylaşımcı üye
Ana kontaktor önüne mi yani.?Kol devresine In*0,58 ayarlı.
İnx0,58 nedir anlamadim?
Ana kontaktor önüne mi yani.?Kol devresine In*0,58 ayarlı.
3 sn abi..yalnız motor koruma salterini tam olarak nereye koyacagimi hala anlamadim.[emoji4]Motor akımını 0.58 ile çarp.
Çıkan değer termik ayar değeri.
Motor kaç saniyede üçgene geçiyor?
Kendi trafomuz degil.makina kompresör..benim anlamadim motor akımı 14,2 amper olan bir devrede 8 amperlik motor koruma nasil koruma saglar.hemen atmazmi?..13-20 degilde 11-16 mi isteyim ?Motor koruma şalteri,motor akımına ( 14,2 amp. ortada olsun ) uygun seçilir ve ana devreye konur..Motor koruması,kol devresi üzerinden ( 14,2 x 0,58 = 8,23 termiğin ortasında ! ) yapılır.Böyle durum için,ana devreye D tipi sigortada konabilir.Ancak,konduğu yerdeki kısadevre akımına uygun olması gerekir.Kendi trafonuz var ve özel bir tahrik ( mesela,şerit testere ) değilse,direkt start yapabilirsiniz.
O zaman ben motor koruma şalterini kaç amper aralikli olandan isteyim ustamYıldız Üçgende,ana devreden 14 amp. geçerken,kol devresinden 8 amp. geçer.Ana devreye konmamasının se-
bebi,motor üçgene geçmez ( olan en sık arıza ) ve yıldızda kalırsa,ana devredeki 14 amperlik koruma cihazı
çalışana kadar,motor sizlere ömür.O nedenle,Y/Ü devrelerde koruma kol üzerinden yapılır.
Ustam termik yok motor koruma salteri takicam.Siemens sirius.termik role koymama gerek varmi bu durumda yine?Ana kontaktör çıkışına 8 amp. değeri ortada olan termik,ana devreye 20 amp. D tipi 10 kA N otomat koyun.