MSI batarya sorunu

Seri bağlayıp aşırı şarj aşırı deşarj voltajlarını ayarlamak(12/24V ye denk getirip) gerekiyor. Yani tek tek şarj için değil etmiyor.

Ben de zaten tek tek değil matkap için bir araya getireceğim 4-5 pil için düşünmüştüm

Mesajinizi yeni gördüm hocam kusura bakmayın 4s olacak benim batarya. Ben artık ayarlı güç kaynağı yapmaya karar verdim başka işlerde de kullanabilirim diye.

Arkadaşlar tp4056 lar geldi. Bataryanin pillerini tek tek şarj ediyorum. Pir pil bitti şarjı. Kenara koydum. İlk şarj bittiğinde 4.18v tu 3 buçuk saat geçti aradan şimdi baktım 4.11v a düşmüş. Bu normal mi yoksa bu pilin amel defteri kapanmış mi [emoji16] kapasite olcerle ölçüp zaman kaybetmeye gerek var mı?

@asduskun, hızlı düşmesi durumunun çok iyi olmadığını gösteriyor olabilir. Unutmamak gerekir ki 4.20v şarjı kesme seviyesidir. O seviyede uzun süre kalan pil olacağını sanmam. Bendekileri şarj sonrası 1000-2200mAh arasında olduklarından 4.06-4.12v arasında ölçüyorum. Kapasite ölçerle ölçüp üzerine yazmak faydalı olacaktır.

@asduskun, hızlı düşmesi durumunun çok iyi olmadığını gösteriyor olabilir. Unutmamak gerekir ki 4.20v şarjı kesme seviyesidir. O seviyede uzun süre kalan pil olacağını sanmam. Bendekileri şarj sonrası 1000-2200mAh arasında olduklarından 4.06-4.12v arasında ölçüyorum. Kapasite ölçerle ölçüp üzerine yazmak faydalı olacaktır.

Şu anda olcmeye başlamalı miyim yoksa sabaha kadar bu pil bitmeye devam eder de dediğiniz seviyeleri geçer mi? Bütün şarj aletlerim diğer pillere bağlı da şu anda

Bir süre, 1-2 gün bekleyip şarj tutup tutmadığına bakılabilir. Kapasite ölçümünü şarj eder etmez ölçtüğünüzde daha sonra tam doldurduğunuzda bir kaç gün sonra voltaj düşüşünü takip etmek lazım. Normalde lityum piller uzun süre kapasitelerinin yüzde 80-90'ını muhafaza edebilirler. Çıkma pillerden bu perfomansı beklememek gerek, atmaktansa şarjlı matkap, ışılda vs işlerde değerlendirmek mümkün.

Bu arada 4 tane sony pili matkapta kullanmak için herşeyi hazırladım bms yi bağladım ama bu p- p+ uclarindan değer okuyamiyorum. Benim kartta orası sadece giriş mi acaba? Çıkışı yine direk pillerden mi alcam?
IMG_4491.jpg

* kapasitorlerde ve bazı direnclerde kısa devre var. Bozulmuş mu yoksa kısa devre koruması denen şey devreye girmiş olabilir mi? Çünkü bağlantı esnasında yanlışlıkla kart üzerine pensenin ucu değdi ve kıvılcım çıktı

Son düzenleme:
Bu arada 4 tane sony pili matkapta kullanmak için herşeyi hazırladım bms yi bağladım ama bu p- p+ uclarindan değer okuyamiyorum. Benim kartta orası sadece giriş mi acaba? Çıkışı yine direk pillerden mi alcam?

* kapasitorlerde ve bazı direnclerde kısa devre var. Bozulmuş mu yoksa kısa devre koruması denen şey devreye girmiş olabilir mi? Çünkü bağlantı esnasında yanlışlıkla kart üzerine pensenin ucu değdi ve kıvılcım çıktı

Muhtemelen kıvılcım çıktığında kartınız arızalandı.

P+ ve P- Power/şarj uçları olması gerekiyor. Değer okuyamamanız normal.
Lehimler çok başarılı sayılmaz! Kablo uçlarını büküp daha temiz lehim yapmak lazım.

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri