nötr yerine topraklama

Arkadaşlar !
Ben de paint'de birşeyler çizdim ama en küçük 48 kb. kadar küçültebildim.
19 kb.dan büyüğünü kabul etmiyor. Microsoft office picture managerde daha fazla küçültemiyorum. Nasıl küçültebilirim ?
Ya da başka nasıl gönderebilirim ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşlar !
Ben de paint'de birşeyler çizdim ama en küçük 48 kb. kadar küçültebildim.
19 kb.dan büyüğünü kabul etmiyor. Microsoft office picture managerde daha fazla küçültemiyorum. Nasıl küçültebilirim ?
Ya da başka nasıl gönderebilirim ?

Hocam benim yolladığım gönderi 48 kb idi.Herhangi bir sorun yaşamadım foruma eklerken.
 
Arkadaşlar !
Ben de paint'de birşeyler çizdim ama en küçük 48 kb. kadar küçültebildim.
19 kb.dan büyüğünü kabul etmiyor. Microsoft office picture managerde daha fazla küçültemiyorum. Nasıl küçültebilirim ?
Ya da başka nasıl gönderebilirim ?

sayın şef im gönderebilseydiniz iyi olurdu
ama üzülmeyin arkadaş ikna oldu zaten daha önceki mesajlarında da belirttiği gibi sanırım 6 ay susacak
dolayısıyla forma giren arkadaşlarda 6 ay boyunca yanlış bilgi sahibi olup hem cihazlarını hemde hayatlarını riske atmayacaklar;)
 
Electrics arkadaşımızın ikna olduğunu sanmıyorum, sadece üzerine fazla gidildiği için geri çekildi sanıyorum. Çünkü arkadaşımız olayı kendi kafasındaki tek fazda nötr kopması olayı ile düşünüyor.
Ben çizdiğim şema ile çok daha rahat anlatabileceğimi sanıyorum. Bu konu bir kaç defa daha gündeme gelmişti. Hala kafalarda soru işaretleri var.
 
güzel kardeşim allah aşkına yukarıda ne yazdığımı defaatle okuyun da sonra bir konuyu sanatıyla tartışalım, yukarıda size hiç bir zaman 380 volt (aşırı gerilim demedim) düşmez dedim mi dedim? siz ne dediniz 380 volta kalabilir dediniz,ben ise 220 den fazla olablir ama 380 olmaz asla dedim mi dedim, peki dengeli yüklenme olursa nötr kopsa dahi her faza 220 gelmeye devam eder dedim mi? dedim , sizin yazdığınız çizdiğinizle ilk iddianız arasında nasıl bir alaka var? neden ben söylerken kabul etmeyil söylemediğim bir şeyi söylemişim gibi alakasız çizimlerde bulunuyorsunuz? yani size bir yanlış ifadeyi düzeltmeniz için kaç yüz kez mesaj yazayım? elektrokur arkadaşım sen ve diğer arkadaşlarla birlikte size yukarıdan aşağıya yazdıklarımı ve bana itirazlarınızı tekrar okumanızı tavsiye ediyorum, eğer ben çizdiğiniz çizimle alakalı olarak herhangi bir yerde aşırı gerilim asla olmaz demişsem alıntı yapın beni mahcup edin ama edemezseniz bir tebessümdür size cevabım onu da görmeyeceksiniz vesselam...
 
sayın elektrokur bence bu konuyla ilgili siz de bir araştırma yapın. tek fazla çalışan bir cihaz nötr kopması ile ne zaman 380 volta maruz kalır bir tartışalım sizinle isterseniz. olur mu? Buyrun önce siz başlayın..

konuyla ilgili biraz daha araştırma yapın. nötr koptuğu zaman 220 volt la çalışan cihazlar 380 volta maruz kalabilirler.

bu alıntı cehaletiyle beni tebessüm ettiren elektrokur arkadaşıma ait, benim ise itirazım üsttedir. sayın şef eğer hala bana itiraz ediyorsanız bu duruma konumunuz itibarı ile üzülürüm çünkü güneş balçıkla sıvanmaz lütfen bunu da elektrokur namlı ve komik arkadaşımıza da ifade buyrun.....
 
sayın berkan çok merak ediyorum şimdi de sizinle tartışayım o zaman, bir fazda nötr kopunca nasıl ona bağlı prize 380 volt geliyor çok ama çok merak ediyorum, ya biz farklı bir şeyden bahsediyoruz ya da çok büyük bir yanılı içinde birimiz, allah rızası için biri izah etsin de ben de rahatlayayım sizler de...

şimdi arkadaşlar burada çizip anlatmış gözün görmüyorsa bu senin mazeretin!bende açıklamasını yaptım.ama yine anlamadıysan evine 380 volt elektrik al!bir prize televizyon,öbürüne fax veya fotopi diğerine buzdolabı tak.ancak bunlar yeni olursa daha iyi olur çünkü eğer ucuz olursa boşu boşuna ukalalık etmiş olursun biraz canın yansın ki deney yaparken bileni dinlememek neymiş anlarsın belki!
ben gözümle gördüğümü yazdım!haa sen inanmazsın bu ayrı konu!
ayrıca prizde 380 volt göremezsin prizlere yani devreye bağlı cihazların dirençlerine göre voltaj düşecektir.
bu konuyu nereye gitmedi başladı anlamıyorum!insanların ustalığını mı tatrtışmaya başladınız?ben başıma gelen olayı anlattım.eğer nötr giriş noktasından koparsa ve eğer tesisatı çeken kişi 220 volt devreye 3 fazı dağıtırsa devreyedeki cihazların dirençlerine göre her prizde 300 voltun üstünde bir voltaj oluşur!inanmayan varsa denemesi biraz pahalı olur buyrun deneyin!!!
 
hocam iyiki varsınız arkadaş ikna oldu sanırım yazmıyo:D

electrics söz verdiya 6 ay ortadan kaybolacağım diye :D bu kafayla daha çok 6 aylar kaybolur. Bilmediği konularda inatla yanlış yorumlar yapmaya devam ediyor yazık...
 
Son düzenleme:
dostum o senin topraklama işleetme topraklaması eyerki işletme topralaması nötüre bağlanmasa nötür sonuç olarak trafonun yıldız noktasından çıkıyor eğerki nöttürü topraklamazsan nötür yerine herhangi bir faz kayması olur o topraklama sayesine 0 lammış olursun aksi takdirde 220 voltla çalışan bütün cihazlara 400 volt girerki duman olur tek kelime
 
Resim yüklendi
 

Ekli dosyalar

  • nötr 2.JPG
    nötr 2.JPG
    1.7 KB · Görüntüleme: 43

Forum istatistikleri

Konular
128,847
Mesajlar
920,962
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst