Nükleer Santral Kurulsun Mu?

nükleer santraller için söylenebilecek şudur ki son teknoloji yani çekirdek-çekirdek tepkime yapılanı kastediyorum bu durumda kurulabilir, almanya enerji ihtiyacının %20 sini rüzgar enerjisinden temin ediyor ve bu oranı %25 e çıkarmayı hedefliyor, öncelikle ülkemiz için rüzgar potansiyelini belirten harita incelenmeli, rüzgar fakiri değiliz rüzgar ile enerji açığımız kapatılabilir bunun dünyada örnekleri var merak edenler yök den bu konuyla ilgili tezleri isteyip inceleyebilirler.
 
KURULMASI ŞART...
arkadaslar bugun nukleer santrallerde on sırayı fransa alıyo ama biyerde nukleer santral kurulacagı zamanda kurulmasına karsı çıkıyo... eger nukleer santral kurulmazsa 2010larda mum almak için sıraya gireceksiniz bundan daha onemli bi şey artık insan sayısıyla savaş yapılmıyo ne ladar enerjin varsa o kadar üretimin gücün var deemktir.
ayrıca
...buhar santrallerinde sogutma suyunu bekletmetmeden direk su yataklarına verdikleri için binlerde suda yasayan canlının öldüğünü
...komur santrallarininde cevreyi kirletriğini hepimiz biliyoruz

hocamız prof dr ertan yanıkoglu derki
... orta duzey koruma ile bi nukleer santral kurulsa sakaryadan istanbula giderken kaza yapma olasılıgı 1/100 ise nukleer santraldende sızıntı olması patlak vermesi 1/1000 dir..

bana gore teşbihte hata olmazsa dogacak cocugu zaten ölecek diye ana karnında öldürmek olur...

kesinlikle kurulmalı yoksa "dün aksam Elektrik kesildiği için ödevimi yapamadım hocam" demek zorunda kalcaz..
esenlikler ....
 
enerjinin tüm dünyada sıkıntı haline dönüştüğü şu günlerde yararlanabilinecek tüm enerji çeşitlerini kullanmalıyız.
hem nükleer santral açılırsa bizede iş çıkar fena mı olur? ;)
 
EtikHaber: Nükleer enerji dünyada ve gelişmiş ülkelerde tercih ediliyor mu?

Uluslar arası atom enerji ajansı (IAEA) verilerine baktığımızda, 30'dan fazla ülkenin fiilen Elektrik üretimi ile nükleer teknolojiye geçtiğini görürüz. Hâlihazırda toplam ~ 369 000 MWel kurulu güce sahip 441 adet nükleer santral, Dünya elektrik üretiminin %16'sını karşılamaktadır. 24 adet yeni nükleer santral da inşaat halinde ve 41 adet nükleer santralin inşaat planının yapılarak sipariş aşamasındadır. Elektrik üretiminde nükleer reaktörlerin payı Fransa'da % 78 (59 adet), Japonya'da % 29 (55 adet), Dünya'nın en temiz ülkelerinden sayılan İsveç'te % 52 (10 adet), İsviçre'de % 40 (5 adet)'dır. A.B.D. de bugün % 20 (103 adet)'de seyreden nükleer elektrik üretiminin, 21'inci asrın ilk yarısında % 50'lere yükseltilmesi hedeflenmektedir. Deprem kuşağı üzerinde bulunan Japonya, 55 tane çalışır durumdaki nükleer santralle Dünya'nın 3. nükleer gücü durumuna yükselmiştir ve bu atom santralleri da emniyetle çalışmağa devam etmektedir. Örneğin ABD'nin sadece nükleer santrallerle ürettiği elektrik enerjisi Türkiye'nin toplam kurulu gücünün 6-7 katı, Fransa 4 katımızı, Japonya 3 katımızı üretmektedirler. Yine Avrupa ve gelişmiş ülkelerdeki nükleer santral sayıları İngiltere de 23, Rusya da 31, Güney Kore de 20, Almanya da 17 adet olduğu görülmektedir. Dünyada ki nükleer santrallerin % 86.6'sı OECD, % 8.4'ü Eski Sovyetler Birliği ülkelerindedir.

Bu rakamlardan da anlaşılacağı gibi gelişmiş ülkelerin tamamına yakınında nükleer santraller vasıtasıyla elektrik üretimi yapılmaktadır. Ayrıca nükleer teknolojiler başta sanayi olmak üzere tıptan tarıma ve gıda sektörüne kadar birçok alanda yoğun kullanım olanakları vardır.

EtikHaber: Peki bu ülkelerin nükleer enerjiye bu kadar önem vermesinin sebebi nedir?

Akılda kalması açısından birkaç maddeyle özetleyeyim;

* 1 kg Nükleer Yakıt aynı miktardaki kimyasal yakıttan 100 milyon kat daha fazla enerji içerir
* Çevre dostu ve çevreye zararlı emisyonlar içermez (CO2)
* Binlerce yıl tükenmeyecek yakıt mevcut
 
bu işi kazakistan pakistan da yapabiliyorsa bizde yapabilirizi onlemleri alındığında bi problem cıkmaz ve kalkınmayada yardımcı olabilir
 
Kurulmasin Ya Kurulmasin ArkadaŞlar KÖyĞmdekİ SafliĞi TemİzlİĞİ Özledİm Hatta Çevreye Zarari Olan Heryer Kapatilsin Tarİh Zaten Mutllaka Geerİ Gİdecek. Bakin Herkes Skadayi Veya Bulututtan BaĞlan Mayi ÖĞrnİrse Ne Olacak Herkez Eskİ Sİstemlere DÖnecek Çok DeĞİl Yakin Zamanda Eee Öleyse Nİye Bozuyozkİ DoĞamizi
 
Türkiye'ye krulmasa da Türkiyenin çevresinde o kadar nükleer santral var ki!

Diğer ülkelerin sahip olduğu teknolojiye biz de sahip olalım.
 
nükleer santraldan önce diğer kaynakların geliştirilmesi yerinde olur.özellikle hidrolik kaynaklarımızı
geliştirmeliyiz.nükleer teknolojiye sahip olmak için illaki santral yapmak gerekmez diye düşünüyorum.
Çekmece nükleer tesisi ve teknik üniversitede reaktörler var.buralara yatırımlar yapılabilir.
enerji üretmenin dışında çok çeşitli alanlarda nükleer teknoloji kullanılıyor.buralara ağırlık vermek
daha mantıklı gibi.baktık bu kaynaklardan enerji yetmeyecek o zaman yeni nesil santralları
yapmayı düşünebiliriz.önemli olan nükleer santral yapmak değil.bu teknolojiye sahip olmak ve geliştirebilmek diye düşünüyorum.
 
dışa bağımlılığı azaltmak için kendini feda etmeye hazırmısın nukleer santral kuruluyor
 
bence nükler enerjiye ihtiyaçımız var yorumları okudumda arkadaşlar haklı yanlız türkiyenin geleçek yılarda buna çiddi anlamda ihtiyaçı var ...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Mesajlar
930,872
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri
Üst