Nükleer Santral Kurulsun Mu?

bence kurulsun buna ülke olarakiğtiyacımız var
 
112 ' Alıntı:
bütün bu soru ve cevaplardan anlıyoruzki,kurulsun deyip savunanlar var.kurulmasın deyip benim gibi karşı çıkanlar var.ben yeni bir soru soruyorum dünyadaki nükleer güç sahibi veya santral sahibi olan ülkeler,hala yenilerini yapıyorlarmı.yada eskileri söküyorlarmı.atıkları ne oluyor.bu ülkeler hangi enerji kaynaklarına yatırım yapıyor.
bir nükleer santralda çalışmış, bu işi bilen kimse varmı aramızda.yoksa okuduklarımız ve büyüklerimizin anlattıklarıylamı atıp tutuyoruz.
gerçek veriler belgeler istiyorum.mümkünse tabi.
kolay gelsin.
Gelişmiş ülkelerden kastınız Japonya, Fransa, Rusya, Çin ise evet kuruyorlar ve geliştiriyorlar. Diğer gelişmiş ülkeler (Almanya, ABD) ise güç arttırımı yapıyorlar. Güç arttırımı yapmayan veya yenisini kurmayanlar ise enerji yoğun teknolojilerden bilgi yoğun teknolojilere geçerek enerji ihtiyaçlarını kısıyorlar.

Yakıt teknolojisinde bir çok ülke geliştirme yapıyor.

Atıklar ara depolama tesislerinde bekletiliyor. Teknik olarak atıkları 200 yıl sorunsuz saklayabilir düzeydedir ara depolama teknolojisi. Nihai depolama teknikleri de geliştirilmiştir ancak uygulama ABD de kısmen başlamış, diğer ülkelerde ise tekniklerin güvenilirliği konusunda çalışmalar devam etmektedir. Düşük seviyeli atıklar zaten yeraltına (yerin 3-5 metre altına) gömülmektedir (örnek olarak 2001 yılında gezdiğim rokkashomura, Japonya).

Dünyada son 6 yılda bütün sanayi sektörlerini etkileyen malzeme fiyat artışları nedeniyle nükleer santral sparişleri kısıtlı olmuştur. 2000 yılı öncesi seyrinde devam etse idi, şu an gündemde olan 222 nükleer santral sparişi hızla başlayacaktı. Çünkü teknoloji son derece gelişti nükleerde ve yakın gelecekte bir nükleer rönesans bekleniyor.
 
arkadaşlar kurulursa ilk ben gidicem ;D
dünyanın önde gelen gelişmiş ülkelerinin hepsi bu enerjiyi kullanıyor. biz niye faydalanmayalım. kurulmamasını isteyenler bence türkiyenin gelişmesini istemeyen veya nükleer teknolojinin geldiği son noktayı bilmeyenler olabilir. tabiki bizde kurulsun derken gidipte rusyanın veya korenin geri kalmış teknolojisini istemiyoruz. japonya kanada gibi gelişmiş reaktör üreten ülkelerin teknolojilerini alalım diyorum. kurulacak santralin geri dönüşü hızlı olabilmesi için de en az 5000 mw lık bir güç üretmesi gerekir.

umarım bu enerjiden bizde faydalanabiliriz geç olmadan.
 
neden kurulmasın neden ülkemiz diğerlerinden geride kalsın ülkemiz için gelişmemeiz ilerlememiz Elektrik satmamız ihracat için şart bence
 
Geç Kalınan Bir Proje Olduğuna İnanıyorum Ben, Bir Çernobil Tutturmuş Gidiyor Herkes Dünya üzerinde onlarca Nükleer Santral Var ve Üretim Kapasiteleri çok Yüksek Türkiye Bu Nimetten En Kısa Zamanda Faydalanmalı....
 
kertenkelebek ' Alıntı:
...tabiki bizde kurulsun derken gidipte rusyanın veya korenin geri kalmış teknolojisini istemiyoruz. japonya kanada gibi gelişmiş reaktör üreten ülkelerin teknolojilerini alalım diyorum. kurulacak santralin geri dönüşü hızlı olabilmesi için de en az 5000 mw lık bir güç üretmesi gerekir. ...
Rusya ve Güney Kore'nin teknolojileri şu an itibariyle ABD, İngiltere, Japonya nın çok ötesindedir. Kanada'nın ki en eski teknolojilerden biridir.

Geri dönüşün hızlı olabilmesinin 5000 MW ile ilgisi yoktur. Sadece yatırım döneminin daha kısa olması ile ilgilidir. Bir program dahilinde ve aralarında 6-8 ay faz farkı ile birden çok ünitenin kurulması maliyet azalması sağlayacaktır ama 5000 MW dediğiniz bu günün şartlarında en az 15 milyar dolarlık bir yatırım demektir. 2-3 milyar dolar bulsam Afşin/Elbistan C ve D santrallarını kurarım.
 
doğu veya güneydoğu anadoluya kurmak akılcı olabilir ama gözünü kan bürümüş kansızlar rahat dururla mı.
 
kurulsun arkadaşlar yoksa daha cok zam gelecek elektriğe
 
Değerli üyelerimizin birkaç tanesinin dediği gibi, ben de son çare olması gerektiğini düşünüyorum. Elektrik üretmenin tek yolu nükleer enerji santrali midir..? Böyle bir potansiyelin ülkemiz açısından tehlikesini tam idrak edemiyoruz. Bence bu durum biraz "Ben silahı kendime doğrultayım, birisi de tetiği çeksin.."e benziyor. ( Doğal yollarla oluşan felaketler veya doğal olmayan yollarla oluşan felaketler ortaya çıkabilir.. )

Capital dergisinin bir sayısında okumuştum. Sanırım 2007 Temmuz veya Ağustos idi. Orada bizim dışımızda çoğu ülkenin, özellikle Avrupa ülkelerinin, "Rüzgar Türbin"leri ile ne kadar enerji ürettikleri hakkında bir yazı okumuştum, maalesef sayıları hatırlamıyorum. 10'a 1 oran bizden fazla olduklarını söyleyebilirim.

Üstelik bor madenlerinden bahsetmiyorum bile.. Bütün bu kaynaklar bittikten sonra veya faydalanılamaz hale geldikten sonra, yani son çare, Nükleer Enerji Santrali'nin kurulması taraftarıyım.

Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 
arkadaşlar nükleer santral tek enerji açısından düşünmeyin dayanıklı maddelerin üretilmesinde ve tıpta ilaç üretiminde çeşitli verilerde kullanıldığı bir gerçek dünyada en çok nükleer santrale sahip ülke fransa almanya bunlar ipi çekiyor ve bu ülkelerde green peace gibi çevreci örgütlerin hiç eylem yapıldığı vaki değil bunu maliyet açısında düşünürsek hata ederiz ama teknolojik açıdan düşünürsek bir çok bilgiyede ulaşmamıza olanak sağlarız nükleer santrali kesinlikle destekliyorum ve gerekli görüyorum ve Türkiye de çok geç kalındığına inanıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
129,842
Mesajlar
930,704
Kullanıcılar
452,688
Son üye
MEHMET ALİ BOZ

Yeni konular

Geri
Üst