Nükleer santrale gelene kadar milet aç aç yaklaşımı için:
Yazılanları okuyunca tarım ülkesi olup kendi kendimize yettiğimiz zamanlarda sanki insanlar refah içindeydi gibi bir düşünceye kapılıyorum.
Ama sonra 40'lı-50'li-60'lı-70'li yıllardaki şehirde ve kırsalda yaşayan halkın ekonomik durumunu tahayyül edince söylemlerin çokta yerli yerinde olmadığını görüyorum.
Bol tarım ürünü vardı ama bugünden daha fazla şekilde gıdaya erişim sorunu yokmuydu?
Tarım ülkesiydik ya o zamanlar.
Madem boldu, biz neden yiyemiyorduk?
Biz yiyemiyorsak kimler yiyiyordu?
O dönemin toplumunu yansıtan Türk filmleri ve müzik sanatçılarının eserleri halkın ve ekonominin durumunu net olarak ortaya koyuyor.
Çoğumuz o günleri yaşadık, yaşamayanlarda Şaban filmlerinden biliyordur.
Gerçi Şaban filmerini bugüne örtülü mesaj için izlettiriyor çoğu kanal ama "merdi kıpti şecaat arzederken sirkatin söyler" durumuna düştüğünü görmüyor. Belkide görüyor ama halk nasılsa görmez diyorda olabilir.
Battığı iddia edilen ekonominin batmadan !!! önce ne halde olduğu o filmlerde ortada, görünüyor.
Kaldıki o filmleri çekenlerin o günde bugünde hayata bakışı belli.
Haa, "yok o zamandan bir farkımız" diyen de çıkabilir.
O zaman yönetim ileri götürmemiş belki ama ifade edilmeye çalışıldığı gibi geride gidilmemiş derim.
Bir de bugüne bakalım. Evet ihtiyaçlar çoğaldıkça kazanç yeterli gelmiyor, doğru.
Her zaman olduğu gibi hayat şartları çok zor.
Ama el insaf, o eski filmlerde yansıtılandan epey hallice yaşıyor çoğu insan.
Şükretme ve dua etmeyi unutmamak lazım.
Konu başlığı olan Nükleer santral için de yazalım birşeyler.
Küçümsediğimiz birçok ülkede nükleer santral varda, bizde neden olmasın???
Olsun olsun...
Not:
Akkuyu santralinde
"Projede şu an 20 bin kişi çalışıyor. Bu personelden yüzde 80'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. "
Demiş şu haber.
https://www.aa.com.tr/tr/gundem/akk...linde-55-turk-muhendis-goreve-basladi/2680363