NE555 ile piezo buzzer den ses almak

hocam sen yazılımcısın zaten profesyonel olarak senin donanımla ilgilenmemen gayet doğal ya hiç kafaya takmıyacaksın bu nasıl yapılır diye yada ufaktan öğreneceksin. 1. durum için en iyisi kendinden osilatörlü bir buzzer alacaksın yok onu bulamadım diyorsan en basit haliyle çin malı hırsız alarmları varya piyasada birkaç liraya satılan onu alıp pil yerine senin 9 volt çıkışı bağlıyacaksın tabi elektrik verince ötecek şekilde anahtar konumunu ayarlayacaksın sesi yüksektir seni değil bütün evi uyandırır :) bende alarmla uyanamazdım playstation kollarından çıkan titreşim motorunu saate bağlamıştım onunla uyanıyordum aslında sende eğer dediğin gibi seni uyarması gereken durumda 9 volt çıkışı sağlayan yazılımın sistemin varsa direk bu motoru bile bağlayabilirsin sen yazılımcı değilmisin senin kafan alternatif yollara daha çok çalışır.
 
Yukardaki arkadaslarin tavsiyelerine uyarak kendinden osilatorlu bir buzzer aldim. Elimdeki NE555 de bosa gitmemesi icin, led isik ve osilatoru 1 sanie araliklarla kesen bir devre yaptim super oldu, en basinda aklimda kurdugumdan cok daha iiy oldu diyebilirim, yardimci olan zaman ayiran arkadaslara gercekten cok tesekkurler. Bu buzzer olayi etrafinda aslinda elektronige de merak saldim, siparis ettigim breadboardun gelmesini bekliorm yaninda bu kucuk alarmi durdurmak icin bir infrared relay de yapmayi dusunuyorm bikac kucuk parca siparisi de verdim. Isten eve dondugum zaman yapmis oldugum basit alarmin video ve diagramini buraya post ederim. :)
 
bir sual ,
hocam bende hırsız alarm devresi diye bir şey var 3 tane ne555 var. 9 volt la çalışıyor benim devre de.buzzer yok devrede.e neyle tepki verir bu devre? röle var bi tane ama..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,308
Mesajlar
925,170
Kullanıcılar
451,753
Son üye
DursunB

Yeni konular

Geri
Üst