yokyok42b ' Alıntı:
LNB Kablosu Bağlantısı : Birinci LNB Kablosu Vertical master cihazın LNB iN girişine bağlanır.
İkinci LNB den gelen kabloda
Horizantal master cihazın LNB iN girişine bağlanır, LOOP dan verticalde olduğu gibi diğer cihazlara girdi çıktı bağlantı yapılır.
Sayın yokyok42,daha önce yazmış olduğunuz sistemde kafama takılanları sorabilir miyim.
Burda tek çanak mı kullandınız,2 çanak mı. Birinci LNB derken ;
birinci çanaktaki LNB mi
kinci LNB derken ikinci çanaktaki LNB mi,yoksa birinci LNB nin ikinci kablosu mu?
İki çanak kullandıysanız 2 LNB nin de birinci kablosunu master cihaza, iki LNB nin de ikinci kablosunu diğer master cihaza mı bağlanıyo.
Master cihaz dışında kaç tane recıever kullanmak gerekiyo,kanal sayısı kadar mı?
yokyok42b ' Alıntı:
TV Çıkışlarının Birleştirilmesi : Cihazlar sondan başa doğru sırayla ilk cihazın RF TV OUT çıkışı diğerinin Anten iN girişine bağlanır. Diğer cihazlarda sırayla ayni şekilde Vertical Horizantal gözetmeden birbirine bağlanır.
Örneğin Vertikalin son cihazından başlandı,masterdan önceki cihaza girdi,sonra horizantalın son cihazına girdi ve hor masterdan önceki cihaza girdi,sonra da hor master cihaza,ondan da vert master cihaza. Bu şekilde mi.Yani masterlar en son mu bağlanır.
Bir de ben askerdeyken bir sistem görmüştüm,
Elektronik odasında bizden önceki arkadaşlar yapmışlardı.
3-4 tane çanak vardı (net sayıları hatırlayamıyorum),en fazla 2 kabolu LNB vardı.Tek olanda vardı. LNB lerden çıkan kablolar splitterlarla çoğaltılıp recıevırlara giriyordu. Tam sayıyı hatırlamıyorum ama yaklaşık 10 tane recıver vardı,o zamanlar cine5 in cihazı da vardı.Recıverlardan çıkıp santrala giriyor santraldan
odalara dağılıyordu. Bu sistem hakkındaki yorumlarınız nedir? sağlıklı mıdır. Hatırladığım kadarıyla odalardaki tv lerin görüntüleri iyiydi.
Keşke şema eklebilseydiniz çok iyi olurdu.Biraz fazla soru oldu zamanınızı alacak ama hakkınızı helal edin.