Kızdığım nokta senin piyasadaki acemilerin ağzı ile cevap yazman.
Nedir bu watt olayı bir türlü anlatamıyorum.
Adam milyon dolarlık hoparlör satıyo, sadece watt'tan bahsediyo.
Yahu bana ne bu hoparlörün gücünden
işte kızdığım nokta burası.
Hoparlörlerin gücü tahammül edebileceği veya normal kullanılabileceği güç faktörünü gösterir. Hoparlörün verebileceği ses şiddetini göstermez.
Esasen bu tür ifadelere çok yakın arkadaşlarım da olsa kızıyorum.
Ben arkadaşlarıma daima bilimsel yöntemler öneririm ki bir şeyi bizzat test edip ölçerek, kalıcı olarak öğrenebilsinler.
Bak sana bazı olasılıklar sundum.
Bu olasılıklar ölçülüp test edilebilecek unsurlardır.
1) Sök hoparlörü bi kontrol et. Olmadı başka bir ampliye bağla.
2) Elinde ohmmetre mutlaka vardır. Ölçüver.
3) Membran sökülüp gözlem yapılırsa tellerin kavrulup kavrulmadığı görülecektir.
4) Bazı tip horn hoparlörlerde sabit mıknatıs ve manyetik alan için de modifiye edilme özellikleri bulunmaktadır. Sabit mıknatıs ile oynanmışsa veya mıknatısın manyetik alanını taşıyan kapak başka üniteden takılmışsa, kapağın yönlendirdiği manyetik alan bobinin manyetik alanının dışında kalıyor olabilir.
EN NİHAYETİNDE:
Elinde AC voltmetre mutlaka vardır. Sesi az çıkan hoparlörün iki ucundaki gerilimi ölç. Yüksek çalan hoparlör ucundaki gerilimi ölç. Her iki gerilim de aynı ise kesin olarak hoparlöründe arıza vardır.
Az çalan hoparlörünün ucundaki gerilim daha az ise demekki bu hoparlörün bağlantı kablolarında bir direnç oluşmuş, tam temas etmeyen bir bağlantı, okside olup kopmak üzere olan bir kablo ya da ne bileyim o hat ile ilgili bir sorun var demektir.
NOT:
Ben sevdiğim arkadaşlarıma kızarım, gülerim veya samimi isek onu KÖTEKLERİM.
Seninle de diyaloğumuz olduğuna göre sana kızmam ya da gülmem sana verdiğim değerden ötürüdür.
Aksi takdirde konuya girip herhangi bir yardımda bulunmam.