Otomatik kumanda konusunda farklı bir sorunun cevabı veya tasarımı konusunda azıcık hayalci olmakta fayda var, soruyu düşünürken o an farklı bir şeye yönelmeniz gerektiğinde, veya yemek yerken, uyurken, gezerken halen aklınızda soruyu düşünüyormusunuz ? Düşünüyorsanız merak ediyorsunuz demektir,
Albert Einsten' nin kendisine yönetilen soruya cevaben mütevaziliğinden ödün vermeden
" Ben kimseden zeki değilim sadece biraz fazla meraklıyım " yanıtı, merak etmenin anlam ve önemini göstermektedir.
" Merak beraberinde azimi, azim beraberinde başarıyı getirir. "
Çizilmiş devreleri yorumlayabiliyor vede anlıyorsanız ancak tasarım konusunda sıkıntı çekiyorsanız,
" Damdan düşenin halinden, damdan düşer anlar " diyor ve size bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum.
* Problem karşısında istenilen çalışma biçimini düşünün ve hayal edin tam anlamıyla konsantre olun.
* Soruyu kağıt kalem ile değil simulasyon programında çizin, çözüme ulaşmak için etkili yollardan bir diğeri deneme yanılma yoluna gitmektir.
* İstenilen çalışmayı sağladığınız zaman, (deneme yanılma yöntemi ile bulmuşsanız ) tesadüfü başarıya yer vermemek için, tamam bunuda yapabildim demeyin ve düşünün gerçekten aklınızın bir köşesinde yer etmişse ne âlâ, tam tersi ise üzerinde çalışmaya devam.
* İmkanınız varsa simulasyon programında çizdiğiniz her tasarımı uygulamaya dökün. Yıllar önce bi dünya para verip kumanda malzemesi almıştım kendi odamda çizidiğim her devreyi denerdim. Çünkü bir fabrikada veya şirkette işe başlarsınız arıza esnası makinanın başına gittiğiniz zaman eliniz ayağınız karışır bildiğinizi bile unutursunuz. Bunun için sadece simulasyon programı ilede yetinmeyin mutlaka uygulamaya dökün, uygulayıpta çalıştığını gözlemlediğiniz her tasarım sizin öz güveninizi artırır, bir yerlerde işe başladığınız zaman tabiri caiz ise top sizin ayağınıza gelince ( ya olmazsa ya sorun çıkarsa ya zayiat verirsem gibisinden) endişe ve korkulara kapılmayacak vede çevrenizdekilere kararsız tedirgin oluşunuzu hissettirmeyeceksiniz.
* Nasıl ki merdivenin 1 ci basamağından 10 cu basamağına atlamak zor ise ilk etapta karmaşık problemleri düşünmeyin, aşama aşama gidin.
* Çizilmiş bir devreyi acaba başka ne tür alternatifler üreterek bu çalışmayı gerçekleştirebilirim deyin ve düşünün.
* Kendi kendinizi sınayacaksınız veya samimiyetine güvendiğiniz bilir kişilere kendinizi sınatmalı vede bildiklerinizi doğrulatmalısınız. Buda sizin doğru bildiğiniz yanlışları su yüzüne çıkaracaktır.
* Sadece tasarlamakla bitmez, kullanılacak malzeme seçimi yükün akımı - gücü - çalıştırıldığı ortam ile doğrudan ilgili olduğu için kontaktör - termik -
Sigorta - iletken kesiti vb. bunlar için seçim cetvellerinden faydalanabilirsiniz.
* Otomatik kumandada çözülemeyecek problem yoktur, zor olanı vardır oda zaman alır. Kendi kendinize her problemin üstesinden gelebilirim diyene kadar çalışmaya devam.
* Sonrasında delikli kanallar kullanılarak pano içi dizayn gelir buda dizaynı yapan kişinin işçiliği yani marifetine kalıyor.