panolar

hidayet48

Üye
Katılım
25 Tem 2009
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
42
Dublex bir daire çiziyorum
yanlız sayaç panosu(AT) bahçe kapısının orda ...
2. katın panosuna 1. katın panosundan geçmem gerekiyor
hat şemasını çizerken biraz kafam karıştı 1 . katın panosuna örneğin sigorta koyarken
1 ve 2. katın toplam yükünü göz önünde bulundurarakmı bi sigorta seçmeliyim yoksa sadece1. katın yüküne göremi
teşekkür ederm
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
yine de siz bilirsiniz ama iki katın panosunu tek bir panoda toparlarsanız daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.Her linye için ayrı bir sigorta koyulması gerekir tabi beyaz eşyalar(buz dolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi v.s gibi) linyesinde tek bir tane priz olacak şekilde linyelerini çekmen gerekir.Bir de panoyu kendiniz mi tasarlayacaksınız yoksa hazır mı alacaksınız.Kolay gelsin şimdiden
 
yanlış anlamadıysam sayaç panosundan 1. kata kablo çekeceksin ,
1. kattanda 2. kata çekeceksin böyle ise
1. kat ve 2. katın toplam yüküne göre ana sigorta secersen iyi olur. 2. kat içinde 1.kat panosuna sigorta koyarsan saglıklı olur.2. katta arıza olursa 1. katın giriş sigortası atmaz.
 
bina dublex ise abone 1 tanedir. doğal olarak sayaç tek olmalıdır.
binayı trifaze ile beslersen ve güçleri eşit olarak dağıtırsan. pek problem çıkmaz. ana kesici seçiminde birinci ve ikinci katların toplam gücüne göre hesaplama yaparsın. 2. kat tali panonun giriş sigortasını sadece 2. katın yüklerine göre seçersin. kolay gelsin.
 
Ben projelerde ; Sayaç tablosu ve her kat için Dağıtım -linye- kutusu koyuyorum.. Ve her dağıtım kutusunun sayaç Ana Trifaze kofre sigortasından sonra ayrı İki besleme ile genelde 4x4+4 mm^2 olarak çıkış yapıyorum.. Ve her kat dağıtım kutusuna ayrı KAR gösteriyorum... Bunda kesin bir kural yoktur ama ..Her kata ayrı boru içinde müstakil besleme ve Dağıtım kutusu en uygun olanıdır...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,945
Mesajlar
921,907
Kullanıcılar
451,131
Son üye
slaensuer

Yeni konular

Geri
Üst