Bu mesajınız, bana ithaf en yazıldı ise;
Bir yanlış anlaşılma olmuş. Ürün satmak veya projeniz hakkında bilgi sahibi olmak gibi bir niyetim yok.
Vaktim elverirse, bir kaç forum takip eder ve yardımcı olabileceğim konular hakkında ve bilgim dahilinde mesajlar yazar veya; takıldığım, bilgi almak istediğim bir nokta var ise bu konuda sorular sorarım.
Son mesajımda ki amaç da farklı idi. Forumların(soru-cevap mahiyetinde ki başlıkların), ticari mekanizmalar için doğru mecralar olduğunu düşünmüyorum. Alalım satalım gibi, ürün tanıtımı gibi bir başlık olabilir ve bu başlıkta isteyen kişi ürünü tanıtabilir ama üretmek için soru soran bir kişiye, hazır ürünüm var demek... bana doğru gelmiyor. Kendi bindiğimiz dalı kesiyoruz. İlgili kişinin şu an yapamıyor olması, yapmak istemediği veya ileride yapamayacağı anlamına gelmez ki; bizlerin, o kişilerin yapabilmesi için gerekli zemini oluşturması gerekir. Aksi durumda üretimde ve Ar-Ge de geri kalmaya mahkumuz.
Bu forumda ki ve mesleki pekçok forumda ki ihtiyaç duyulan veya yoğun kullanılan ürünlerin büyük bir kısmını tasarlayıp, üretebilecek pek çok kişi tanıyorum. Bu dostlarımın/arkadaşlarımın içinde başarılı olanlar daima az konuda ama uzman olarak çalışma yapan kişiler. Her yapabilen, herşeyi kendisi yapmaya kalkışırsa, uzmanlaşma ve gelişme mümkün olmaz.
21 yıllık meslek hayatım var ve şunu gördüm ki(ben de gençliğimde aynı hataya düştüm) herşeyi yapmaya çalışan veya müşterilerine, "siz isteyin, ben yaparım" diyen ve pek çok ve farklı konular da uğraşan/çalışan kişilerin başarılı olma şansı ne yazık ki yok. Kendimize belirli bir kaç konu/ürün belirleyip üzerinde uzmanlaşmak şart.
Sonuç itibari ile; yardım almak isterseniz ve benimde elimden gelirse/vaktim elverirse, seve seve forum ortamında yardımcı olmak isterim.