Haaa. Ondandır.cpu hızını 1,9ghz de sınırladım...
Ekli dosyayı görüntüle 100015Ekli dosyayı görüntüle 100016Ekli dosyayı görüntüle 100017
cpu-g vardı o çalışmıyor...
Ben yazacaktım ama, bir süre uzak kaldım. Mr Yamyam ustam yazmış. Konvergens ( convergence) arızaları, arkadan yansitmali crt projeksiyon TV ve direkt yansitmali crt projektörler de (bu cihazlar artik tarih oldu, 1980 filmlerinde gormussunuzdur bu aletleri) olur. Çoğunlukla STK 392 serisinden entegreler kullanılır. 3 yatay ve 3 dikey olmak üzere, her ana renk için altı amplifikator kullanılır (her STK nin içeriği de 3 amplifikatordur) Vaktinde birkaç tane parçalanmıştım. Çok ciddi bir malzeme potansiyeli var. Yaptığım bir kaç transistörlü amplinin sürücü transistörlerini bu TV lerden çıkarmıştım. Denk düşerse kaçırmayın. Bu arada STK 392 ... ile Ampli yapmak mümkün. Ama kalite beklentiniz olmasın.Konvergens arızası nedir hocam? Nette tıp alanında olan anlamı çıkıyor tam anlamadım.
Benim söktüklerimde bol bol küf var o yüzden çalışması tamamen şans işi olacak. Zaten amplinin iç fotoğraflarında görmüşsünüzdür büyük kartın bazı bölgelerde vaziyet baya kötüydü.
Nedense bu STKların pin kısımlarını reçine gibi bir malzemeyle kapatmamışlar. Entegrenin pcbsi bile görünüyor. Zaten bacakları da tam burdan en dipten kopuyor. Son almış olduğum 465teki pinlerin pcb ile birleştiği kısmında reçine gibi sağlam mat bir malzeme var.
Ekli dosyayı görüntüle 99988Ekli dosyayı görüntüle 99989
Çalışmazsa da sağlık olsun deyip trafosunu değerlendiririm ileride. Sıvı temasından nasibini çok sağlam şekilde almış olsa da çalışıyor. Birden fazla çıkışı vardı.
Hocam hesaba katmadığım bir şey oldu. Ampli ve hoparlörlerin etrafındaki eşyaları kaldırıp öyle test videosu çeksem daha doğru olacak. Bu haliyle bir denedim de ses acayip fark ediyor
Bunu halledebilirsem video çekimine girişeceğim.
Şimdilik bu şekil kullanıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 99990Ekli dosyayı görüntüle 99991Ekli dosyayı görüntüle 99992
Aman ustam kanıma girmeyin. Vaziyet kötü zaten, param bana zor yetiyor.@olc technics i de gudurtsak da O da böyle bir ampli yapsa
Mikro islemci dediğiniz ses kontrol (ASP) çipi. Sony aynı parçayı TA V7 de de kullanılmış. Hatta Grundig e (model V8400) bile satmış. Parça adı CX789.Yamyam hocam ampli sony ta ax44.
Ancak bu amplide sanırım mikroişlemci input kartı üzerindeymiş galiba dokümanını inceliyorum bi yandan. Eğer öyleyse trafosu dışında bir değeri yok gibi.
KÖTEKMikro islemci dediğiniz ses kontrol (ASP) çipi. Sony aynı parçayı TA V7 de de kullanılmış. Hatta Grundig e (model V8400) bile satmış. Parça adı CX789.
Ana amp. Sadece çıkış katı olan STK lardan sanırım (STK 2000 serisi).
CX789, tda 7318 benzerlerinin ilkel versiyonu oluyor. Kontrol katı doğru isliyorsa, uygun bir çıkış katıyla çalışır hale gelebilir sanırım.