olc technics
Katılımcı Üye
Kasasi da iş görürdü. Üstelik PPM uygun boşlukta var.Ben cihazı öncelikle dijital kontrol sistemi için ikincil olarak trafosu için alacaktım ama zaten satılmış, başkası kapmış cihazı.
Datasheetini incelediğimde CX789un input kartında olduğunu fark ettim. Satıştaki cihazın input kartı yoktu haliyle sadece trafosu işime yarardı muhtemelen.
Bu tarz amplileri sırf kurcalamak adına alıyorum. Çalıştıramazsam bile trafosu ve diğer yarıiletkenleri bana kalıyor.
Kotegi hak ettim.KÖTEK
İyi kalite ampli için ton kontrol devresinin 20db (10 katı) yükseltme yapması aynı zamanda da gürültü faktörünün çok uç seviyelerde düşük olması gerekmektedir.
Bu tür amplilerdeki ton kontrol katları genellikle 10-12db (3-4 kat) kazanca sahiptir.
Eğer digital ton kontrolü ayarı Elektronik direnç esasına göre yapılıyorsa bizim ton kontrol devresinin uyarlanması nispeten kolaydır. Ancak VCA sistemine göre çalışıyorsa mümkün olmaz.
LOUDNESS ünitesi doğrudan röleler ile kontrol edilmektedir. Basit digital kontrol ile uyarlanabilir. Ancak volüme pot için de ton kontrol kuralları geçerlidir.
Benim tasarımım olan STK devresi standart şemalardan farklıdır. Özellikle gürültü ve frekans karakteristiği konusunda ciddi iyileştirmeler yapılmıştır.
Bu unsurları bir araya getirdiğimizde...
Kontrol katları.. Digital sisteme rahatlıkla uyarlanabilir. Tek yapılması gereken şey digital volüme ve ton kontrolün uyarlamasıdır.
Sizin tasarladığıniz ton kontrol +/- 20 dB aralığında çalışıyor yani. Doğru mu anlıyorum?