Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
.
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
HEVESİNİZ KIRILMASIN ÇÜNKÜ MANYETİK GÜÇ MOTORU GERÇEKTEN YAPILABİLİYOR.
Nereden mi biliyorum? Farklı şekillerde bu dönergeçi ve farklı kuvvetler ile çalışan makineleri (Hidropnomatik, yerçekimi v.s) çalıştırdım, frenleme, RPM v.s. sorun değil hepsini çözersiniz sizde. Fakat cihaz bitince takılacaksınız. Neden mi?.

Dostum bir cok kisi burada fikir beyan etti. Siz calistirdiginizi iddia ediyorsunuz. Eger bizlerle bilginizi paylasirsaniz seviniriz. Herkes burada kendi capinda biseyler yapmaya calisiyor.

Yok bu bilgiyi kimseye vermem diyorsaniz bence konuyu bulandirmayalim. Calistigini iddia edenler var calismadigini iddia edenler var.
 
Son düzenleme:
Peki size önerilerim son olarak, (çalıştığına inananlar için)
1- Mu Metal denilen alaşım, Paslanmaz dublex çeliktir her paslanmazcıda bulabilirsiniz iyi yalıtır manyetik alanı. Duplex paslanmaz çelikler östenitik paslanmaz çeliklere göre daha yüksek bir mukavemete sahip olmakla birlikte, bölgesel korozyonlara karşı özellikle çekirdeklenme, çatlak ve stres korozyonuna karşı östenitiklerden daha iyi bir dayanıma sahiptirler. Duplex kaliteler de %19 - %28 arasında olan yüksek orandaki krom, %5 'e kadar bulunan molibden ve östenitiklere göre daha düşük oranlarda olan nikel içerikleri sayesinde daha mukavimdirler.
2- Mu Metal yerine Zimmerit diye kimyasal bir formül var Google da aratın formülü bulursunuz çelikten daha iyi yalıtır yapması zordur. Neden icat edildiğini okuyun çok iyidir :))
3- Projelerinizde ebatları 40 cm üzerinde tutun, aksi halde mıknatıslar birbirine yakın olacağından çekim alanına girer ve takılma yapar. Yani dönmez.
4- Projelerinizde V-Gate yolunu tercih edin çabucak çözeceğinize inanıyorum.
5- Perendev çok zor ve hassas ayarlamalar gerektiriyor. Açıkçası ben yapamadım :))
6- V-Gate motor olarak google da video aratıp hepsini izleyin. (fikirler aklınızda uçuşacaktır)
7- Asla vazgeçmeyin 4 farklı çalışma modeli var hepsini de çalıştırdım. Fazlası da çıkabilir sizde.
8- Manyetizmayı inceleyin, Manyetizmayı inceleyin, Manyetizmayı Öğrenin.
9- İzlediğiniz videolar size fikir versin, yani onların aynısını yapmaya odaklanmayın.
10- Pulse motor videolarından uzak durun konu ile alakalı görülebilir ama emin olun alakası yok kafanız karışır.

Başarılar diliyorum.
 
Son düzenleme:
Çalışmayan ama çalışmaya yakın, sondan 4. tasarımım arkadaşlar. Size ilham verir belki, dediğim gibi 4 düzeltme ve eklemeler yapılmadan önceki model bu yani hali çalışıyor. :)


yatay vgate proje.jpg
 
Son düzenleme:
Bunu izleyin fikir verir. Çalışan bir modeldir. Orada kullanılıp baskıyı yapan cihaz da elektromanyetiktir.
Otomobillerde marş otomatiğinin üzerindeki Selenoid adlı parçadır, akım verilince ortadaki pim yarım beygir bir güçle içeri kayarak çengeli çeker. İçerdeki pimi arkadan 10 cm çıkacak şekilde uzun tutarsanız aynı işi görecektir. Normalde 12V/80-100 amperdir ama japon arabalarında 12V/30 amperliği kullanılır. Videoda göreceğiniz sensör yardımıyla gerekli yere gelince akım verilir sonrasında akım kesilir. Akımı veren cihazın 0-30 Volt/0-10 Amper olan ayarlı güç kaynaklarını elektronikçilerde bulabilirsiniz. Evet 10 Amper yetecektir gerekli baskıyı oluşturmak için (soran olur belki Selenoid 30 amper, bu güç kaynağı 10 amper, çalışırmı v.s.diye yazdım)

marş-motoru.jpg


Buda bu işe gönül verdiğim ilk zamanlarda çamaşı makinesi kasnağı, strafor ve kürdan ile yapmış olduğum basit fakat heveslendirici çalışmam.
Çok güzeldi :)


Bunun haricinde şu anki çalışmamı neden paylaşamadığımı anlayacağınızı umuyorum.
Başarılar dilerim.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,073
Mesajlar
923,031
Kullanıcılar
451,360
Son üye
warlock4157

Yeni konular

Geri
Üst