Pic Protek Nasıl Kırılır?

Pc yazılımlarını kırmakla donanımsal olarak korunan mikrodenetleyicinin program hafızasının okunması farklı şeylerdir.

Birinin yapılabiliyor olması, diğerinin de yapılabilmesini gerektirmez. Fakat pic ya da diğer mikrodenetleyicilerin kod koruması daha önce de söylediğim gibi kırılabiliyor ve nasıl yapıldığı da bir sır değil. Ancak gerçekleştirebilmek için yüksek maliyetli ekipmanlar ve en önemlisi mikrodenetleyicilerin yapıları, üretim detayları vb. ile ilgili ciddi seviyede bilgi gerekli.

Kod korumanın nasıl kırılıdığını merak eden arkadaşlara aşağıdaki dökümanı incelemelerini öneririm:

http://www.cl.cam.ac.uk/techreports/UCAM-CL-TR-630.pdf
 
bence boş iş tyildiak ustama katılıyorum zaman kaybı ama uğraşacak olan arkadaşımıza ALLAH KOLAYLIK VERSİN.
 
peki bir soru iş makinalarının beyinlerinin tamiratından dünyanın parası isteniyor. bir belediyenin kepçesinin beyninden 60bin ytl istenmişti. peki bu beynin içindeki işlemcilerin kod koruması yokmu. yani adam rahatlıla çekip yeniden yükleyebiliyormu.

birde işlemci kendi kartı üstündeyken bir pin kaydedici sayesinde program çalışma mantığı çözülemezmi.
 
iş makınası işlemcısı ureten kişi veya fırma teknoloji satıyor kopyalamak kırmaktan yana değılım ama ıyı bır mekanıkçı yanı iş makınasında uzman olan bırıyle aynı yazılım yazılabılır neden olmasın 60 000 tl bır elektronikçi proğramcının 30 aylık maaşı şahsen ıyı mekanıkçıyle bu işe gırerım:)
 
evet aslında olabilir ama sonuçta motor beynine yeni yazılım yazmak bayağı zor olsa gerek. 2 binlira alsan 30 ay eder piyasada zaten böyle para veren pek yer yok. bu yüzden motor beyni tamirini öğrenmeyi çok istiyorum.
 
karlı bir işe benziyor bu işi türkiyede yapan var mı?
 
Kesinlikle iddialı değiller, hatta datasheetlerinde derler ki "ne microchip ne de başka bir üretici kod koruması güvenliği ile ilgili garanti veremez. Kod koruma bulunması,ürünümüzün kırılamayacağını garanti ettiğimiz anlamına gelmez"
Dolayısı ile zarar tazmini gibi birşey söz konusu olamaz.

dostum azmin elinden birşey kurtulmaz...

ama yapılan bir nevi hırsızlıktır, forumdaki arkadaşlarla birlikte yeniden yazalım derim.

Emeğe saygı.

selamlar
 
adamlar yaptırmışlar. daha önce orda çalışan birine dedik bir inceleme şansımız varmı diye adamlar size açtırmaz makineyi dediler. hevesimiz kırıldı ankara ostimde bu işi yapan varmış. ordu dada varmış. bizim bir şefimiz diyor ankaradaki adam için dükkanı 5-6 mt kare biyer diyor dükkanın önünde koca işmakinaları kepçeler diyor. biz dışarda bekliyoruz diyor. bu iş bende hırs yaptı. bakalım nezaman amacıma ulaşacam.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,201
Mesajlar
924,224
Kullanıcılar
451,565
Son üye
ceyranci_hy

Yeni konular

Geri
Üst