Pic'i Koruma Yöntemleri

Ben yaptıgım pıc lı devrelerde cıft sargılı trafolar kullanıyorum.Tamamen bırbırınden bagımsız sargılar.pıc e gırıs ve cıkısları optokuplor ıle yapıyorum.Eger kontaktor surecek olursam,once role cektırıyorum bunun kontaklarından da kontaktoru cektırıyorum.RC fıltre:
100r---470nf_630v dırenc ve kondansatoru serı baglıyorum.Bu RC fıltrenın ıkı ucunuda Kontaktorun A1 ve A2 uclarına parelel baglıyorum.
 
Merhaba arkadaşlar,
AC motor sürücülerle ilgili yardıma ihtiyacım var. elimde bir 230Vac 0.31 kW bir motor var. bağlantı şekline baktım ama hiç birşey anlamadım. şekli aşağıya ekliyorum. şimdiye kadar hiç ac motorla uğraşmamıştım. pic ile dc motor kontrolü step motor kontrolü yaptım. bu nedenle ac motorlara yabancıyım.
bu nedenle biraz araştırma yaptım. bir kaç ac motor sürücü deresi buldum fakat hiç birinde ters yöne nasıl sürülebileceğine dair bilgi yok.
fakat edindiğim bilgilerle MOC3041 ve triac kullanmam gerektiğini biliyorum. datasheetlerini indirdim inceledim fakar ters yöne sürmeyle ilgili bilgi bulamadım. bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler..

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,288
Kullanıcılar
451,018
Son üye
cihannover

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst