Pil Yuvasının Yayı Koptu

Doge

Üye
Merhaba, pil yuvasının yayları yerinden koptu. Kendi yöntemlerimle tamir etmek yerine önce sizlerin fikirlerinizi almak istedim, eminim daha sağlam olacaktır.

Adsız.png IMG_20241227_214741_302.jpg IMG_20241227_214729_093.jpg

Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba, pil yuvasının yayları yerinden koptu. Kendi yöntemlerimle tamir etmek yerine önce sizlerin fikirlerinizi almak istedim, eminim daha sağlam olacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 112981 Ekli dosyayı görüntüle 112983 Ekli dosyayı görüntüle 112982

Yardımcı olabilir misiniz?
asla hiç bir şeyden emin olamazsın. bu ilk kuraldır. benzer bir üründen eş değere yakın olanı bul ve oraya devreyi tamamlayacak şekilde koy. sıkıştır. bu elektronikten ziyade el becerisi. benim bir kutum vardı içinde hurdalardan çıkma bu yayları koyardım. bazen bir makinenin içine bazen de bir kumandaya monte ederdim. önemli olan elektriğin geçmesi.

Bu pil yuvası neye ait?
RC arabanın kendi pil yuvasına yerleştirmek için almıştım. Alt tarafını zımparalarken plastiğin eriyip başka yerlere kaynayacağını hesap edemedim maalesef.
Plastiğin kırık dökük olması sorun değil, şu haliyle sığdırmayı başardım ama yayları kopmasa iyiydi.

Son düzenleme:
Rc aracınızı kalem pil yerine bu pil yuvası 12 voltluk. Bence ben olsam 3s bir lityum pil bağlardım. Daha uzun ömürlü ve şarj edilebilir bir batarya daha kullanışlı olur.

Rc aracınızı kalem pil yerine bu pil yuvası 12 voltluk. Bence ben olsam 3s bir lityum pil bağlardım. Daha uzun ömürlü ve şarj edilebilir bir batarya daha kullanışlı olur.
Evet, piyasada başka 8S AA pil yuvası bulamadım. Ancak böyle çözmem gerekiyordu.
18650 pili araçta kullanmayı şimdilik düşünmüyorum.

Yüksekliği en fazla 15mm olan bir yuva gerek bana. Bu yüzden zımparaladım.

Tamir etmeyi deneyeceğim mecbur.

Ben benzer durumlarda kurda cihazlardan çıkmış yayları kullanıyorum.

Sende mesela tükenmez kalemden çıkaracağın yayları veya benzer yayları lehimleyebilirsin.

Ben benzer durumlarda kurda cihazlardan çıkmış yayları kullanıyorum.

Sende mesela tükenmez kalemden çıkaracağın yayları veya benzer yayları lehimleyebilirsin.
Aynen ölçü aletimin pil yatak yayı kırılmıştı. Tükenmez kalemin yayını ikiye kesip kullandım. Arada temassızlık yapıyor ama iyi kötü genede bir çözüm.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,171
Kullanıcılar
453,299
Son üye
emekli 1970

Yeni konular

Geri