pinomatik sistemde havadaki nemi nasıl yok edebiliriz

Arkadaşlar şartlandırıcı kullanılmasını önermişler bende buna katılıyorum
Ayrıca hava boruları baştan itibaren 1- 2 derecelik bir eğimle ilerlerse boruların içerisinde oluşan su belli noktalarda toplanıp buradan boşaltılabilir.
 
kompresör çalıştığı ortamda havalandırma kötüyse ve sıcaklık aşırı yükseliyorsa, kurutucunun termikleri daha kolay atabilir ve devreden çıkabilir, ya da verimi düşürebilir. arkadaşların dediklerini ek olarak kompresörün çalışma ortamınıda gözden geçirmeni öneririm.
 
şartlandırıcı kesinlikle sorunu çözecektir...
 
hava devresindeki suyu en aza indirmenin ana şartı yeterli miktarda hava tankıdır. çünkü kompresör çıkışındaki hava yeteri büyüklükteki hava tankında dinlenmeli ve hava içindeki suya yoğunlaşma şansı verilmelidir. ayrıca kompresör ile hava tankı arasına girişine ve çıkışına otomatik deşarjlı filtre konmuş hava yoğunlaştırma ünitesi konmalıdır. ve en sonunda havanın kullanıldığı noktada şartlandırıcı konmalı ve yağlama miktarı takip edilmelidir.
 
Basınçlı hava hattında her 3 metrede bir yoğuşma artarak ilerler, hava kaynağından ne kadar uzaklaşırsan nem miktarıda o derece artacaktır. bundan dolayı makina girişlerine en yakın noktaya ihtiyaç duyulan hava debisini karşılayacak şekilde seçeceğin su tutuculardan koymalısın. Debiye göre seçmen çok önemli, aksi takdirde yeterli miktarda hava geçemeyecek ve filtrelemede sıkıntı olacaktır. Sisteminde mevcut kurutucunun çıkışındaki filtrenin, iç elemanını da değiştirmelisin. SMC marka AMG450-F04D otomatik boşaltmalı sadece su ayrıştırmaya yönelik ürünü kullanmanı tavsiye ederim. Diş bağlatısı 1/2" tir.
 
kontrol edilen sistemlerin her birinin basına kondostop koyarak halledebilirsin bu problemi
 
arkadaşlar sistemde bana göre kurutucu olması şart fakat bunun markasıda çok önemli daha önce kullandığımız 2 kurutucu iyi randıman vermedi enson olarak atlas marka kurutucu aldık çok memnunuz ama tabi makinalarda hava girişlerindede şartlandırıcılar olması şart
 
Merhaba bu sorunuzun cevabı SMC nin su tutucu filtrelerini kullanarak %99.9 oranında yoğuşmuş olan suyu tutmanız mümkün hatlarınız kaç parmak? belirtirseniz yardımcı olabilirim makina girişlerine 1/2" bir su tutucu takarsanız cok verim alırsınız.Su tutucunun modeli SMC MARKA 1/2" bağlantılı otomatik tahliyeli su tutucu filtre EAMG450-F04D 234,65€ İsterseniz benimle irtibata gecebilirsiniz.Stokta mevcut selamlar pnömatikle ilgili teknik konularda yardımcı olabilirim.
 
Merhaba
Ne kadarda kaliteli kullansanizda su tutucuyu nispeten %100 verim alamiyorsunuz. Sadece sisteme giden nemi azaltiyorsunuz. bizim kullandigimiz sistemdede atlas marka su tutucu var pek faydasi olmuyor nispeten azaltsada tam olarak cözüm degil. Bunun icin bizde tanklarin cikisina zaman röleli valf kullandik (bir nevi kondestop) tankta biriken suyu tahliye etmesi amacli.:p tabii buda tam olarak cözum degil sistemde hala su var. Bunun icinda havayi bir cihazla sogutarak nemi iyice düsürmeye calistik . Su an icin problem yok .
 
işin kısası şartlandırıcını koyup yağnı ayarlayacaksın ara sırada biriken suyu atacaksın :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,799
Kullanıcılar
450,914
Son üye
tugbag

Yeni konular

Geri
Üst