olc technics
Katılımcı Üye
Role süren transistör kontrol edilir. Transistörün sağlam olup olmadığına bakılır. Sağlamsa sistem entegresine bakilir data çıkıyor mu?Selamunaleyküm,rahat ölçüm yapmak için kasadan ayırdım @serkan_48 @olc technics , fişe taktım power a bastım, rölede tık yok. -32volt,5.6volt flex sokete geliyor.sizin ilk şemanızda VTI 32 volt yazan benimkinden farklı yanlız.2. fotoğrafa ekliyorum,ama oradaki yazan voltajlar flexde var.RY1001 rölesinin yanındaki 2 adet fuse ye 220 volt geliyor fakat powere basınca röle çekme falan yapmadı.Şimdi sizdeyim ustalarım
Yada en sağlamı: role kontakları kısa devre edilir. Daha önce yazdığım iletiye bakınız:
Ampulle ilgili yazdıklarımı ihmal etmeyin. Besleme katında ciddi bir hasar varsa, daha da büyümesini engeller.Valla ben bıkmadım. İşin büyük kısmını @serkan_48 yapıyor. Ben arada salça oluyorum.
Büyük trafoya yol veren role kontagini kısa devre ederseniz, sistemi baypas ederek trafoyu çalışır duruma getirirsiniz. Gerekli olan voltajlar geri gelir. Bir sorun varsa da görmüş olursunuz. Bu denemeyi yapmadan önce, müzik setinin fisine, seri bir ampul ( akkor flamanli olacak. LED'li olan ise yaramaz.) bağlayın. 100-150w yeterli olur sanırım. Kısa devre varsa ampul parlak yanarak durumu size bildirir.
Role bir transistor tarafından idare ediliyor, transistoru de sistem denetleyici entegre idare ediyor. Yani, sistem tamamen uyanmayacak, "stand by" da kalacak. Cihaz acıkmış gibi işlem yapamayacak.