Pioneer müzik seti stk4142

Selamunaleyküm,rahat ölçüm yapmak için kasadan ayırdım @serkan_48 @olc technics , fişe taktım power a bastım, rölede tık yok. -32volt,5.6volt flex sokete geliyor.sizin ilk şemanızda VTI 32 volt yazan benimkinden farklı yanlız.2. fotoğrafa ekliyorum,ama oradaki yazan voltajlar flexde var.RY1001 rölesinin yanındaki 2 adet fuse ye 220 volt geliyor fakat powere basınca röle çekme falan yapmadı.Şimdi sizdeyim ustalarım 🖐️🖐️
Role süren transistör kontrol edilir. Transistörün sağlam olup olmadığına bakılır. Sağlamsa sistem entegresine bakilir data çıkıyor mu?

Yada en sağlamı: role kontakları kısa devre edilir. Daha önce yazdığım iletiye bakınız:
Valla ben bıkmadım. İşin büyük kısmını @serkan_48 yapıyor. Ben arada salça oluyorum.
Büyük trafoya yol veren role kontagini kısa devre ederseniz, sistemi baypas ederek trafoyu çalışır duruma getirirsiniz. Gerekli olan voltajlar geri gelir. Bir sorun varsa da görmüş olursunuz. Bu denemeyi yapmadan önce, müzik setinin fisine, seri bir ampul ( akkor flamanli olacak. LED'li olan ise yaramaz.) bağlayın. 100-150w yeterli olur sanırım. Kısa devre varsa ampul parlak yanarak durumu size bildirir.

Role bir transistor tarafından idare ediliyor, transistoru de sistem denetleyici entegre idare ediyor. Yani, sistem tamamen uyanmayacak, "stand by" da kalacak. Cihaz acıkmış gibi işlem yapamayacak.
Ampulle ilgili yazdıklarımı ihmal etmeyin. Besleme katında ciddi bir hasar varsa, daha da büyümesini engeller.

Olcu aletinin dc voltaja alın. Bir ucu soketteki gnd de olsun. Q1003 un base bacağına arti probu bağlayın. Cihaz kapalı olsun. 0 volt göreceksiniz.

Cihazi on yapın buradaki voltaj değişimi bize iletin.

Sonra aynı testi gnd ile power ry ucunda yapın. Kapalı ve cihaz açık voltajlari bize yazın.

Bakalim power on sinyali geliyormu diğer kattan.
Tamam yapıyorum @serkan_48 ,size geri dönüş yapacağım.

Olcu aletinin dc voltaja alın. Bir ucu soketteki gnd de olsun. Q1003 un base bacağına arti probu bağlayın. Cihaz kapalı olsun. 0 volt göreceksiniz.

Cihazi on yapın buradaki voltaj değişimi bize iletin.

Sonra aynı testi gnd ile power ry ucunda yapın. Kapalı ve cihaz açık voltajlari bize yazın.

Bakalim power on sinyali geliyormu diğer kattan.
Q1003 base base bacağında voltaj yok,cihazı on yapsam da yok.

gnd ile power ucunda 1.5volt var power butona basınca 4.5voltlara çıkıyor tuşu bırakınca 1.5volta düşüyor.

Q1003 base base bacağında voltaj yok,cihazı on yapsam da yok.

gnd ile power ucunda 1.5volt var power butona basınca 4.5voltlara çıkıyor tuşu bırakınca 1.5volta düşüyor.
gnd power ry arası , kapalı konumda 0,15mvolt power butona basınca 0,163mv
ry1001 rölesinin üzerine küçük yankeskinin plastik kısmıyla vurunca STK4142 nin yanındaki 24voltluk röle tık tık ediyor ve d701 led yanıyor,muhtemelen rölede birşey var.Fakat bunu değişince ses gelecekmi ve rando frekansı araması yapınca stabil çalışacakmı bilmiyorum.Bu röleyi direklesem ne olur?

Ekli dosyalar

• IMG20240128204450.jpg
    IMG20240128204450.jpg
    163.3 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:

ry1001 rölesinin üzerine küçük yankeskinin plastik kısmıyla vurunca STK4142 nin yanındaki 24voltluk röle tık tık ediyor ve d701 led yanıyor,muhtemelen rölede birşey var.Fakat bunu değişince ses gelecekmi ve rando frekansı araması yapınca stabil çalışacakmı bilmiyorum.Bu röleyi direklesem ne olur?
@serkan_48 @olc technics trafo yanındaki omron rölenin anahtarlamasını direk yaptım her şey düzeldi.ses de geliyor,radyo frekansıda buluyor, o devreye girmeden hiç açılmaması lazım.Çok ilginç bir durum halen daha röledenmi okuştu yoksa başka bişeydenmi şoktayım.Şuan da herşey çalışıyor, monte edicem şimdi
IMG20240128213956.jpg

@serkan_48 @olc technics trafo yanındaki omron rölenin anahtarlamasını direk yaptım her şey düzeldi.ses de geliyor,radyo frekansıda buluyor, o devreye girmeden hiç açılmaması lazım.Çok ilginç bir durum halen daha röledenmi okuştu yoksa başka bişeydenmi şoktayım.Şuan da herşey çalışıyor, monte edicem şimdi
IMG20240128213956.jpg
emeğiniz ve desteğiniz içiniz ikinizede teşekkür ederim @serkan_48 @olc technics

Son düzenleme:
@serkan_48 @olc technics trafo yanındaki omron rölenin anahtarlamasını direk yaptım her şey düzeldi.ses de geliyor,radyo frekansıda buluyor, o devreye girmeden hiç açılmaması lazım.Çok ilginç bir durum halen daha röledenmi okuştu yoksa başka bişeydenmi şoktayım.Şuan da herşey çalışıyor, monte edicem şimdi Ekli dosyayı görüntüle 104996

emeğiniz ve desteğiniz içiniz ikinizede teşekkür ederim @serkan_48 @olc technics

Tekrar merhaba.

Bir kaç önceki mesajlarınızda gnd ile power arasında butona basınva 5 volt oldugu görülüyor yazmışsınız.

Bu pin ile röle arasında transistör ve entegre var. Entegre arasında bir kondansatör bulunuyor. Sorununuz bu entegre ile kapasitör olabilir.

Röleyi bypass ettiğinizde cihazınız sürekli enerjili kalacak standby konumuna geçmeyecek.

Dilerseniz güç katındaki bu röle öncesi entegre ve kapasitörü toplamadan değiştirin derim.

Tekrar merhaba.

Bir kaç önceki mesajlarınızda gnd ile power arasında butona basınva 5 volt oldugu görülüyor yazmışsınız.

Bu pin ile röle arasında transistör ve entegre var. Entegre arasında bir kondansatör bulunuyor. Sorununuz bu entegre ile kapasitör olabilir.

Röleyi bypass ettiğinizde cihazınız sürekli enerjili kalacak standby konumuna geçmeyecek.

Dilerseniz güç katındaki bu röle öncesi entegre ve kapasitörü toplamadan değiştirin derim.
@serkan_48 benim bypass ettiğim röle trafo katındaki röle, fakat power on off düğmesine basınca anakarttaki röle tık diye devreye giriyor basınca yine kapatıyor Trafo katındaki rölenin amacı ne acaba.Stk4142ye zararı olurmu bypasslı olsa?

Power tuşuna basınca pwr pinine 5 volt geliyor mu? Bu hat entegre ile röleyr gidiyor.

Sistem sürekli aktif kalacak bu bypass ile dogru mu?

Sürekli açık kalması ısınmaya neden olur.

Power tuşuna basınca pwr pinine 5 volt geliyor mu? Bu hat entegre ile röleyr gidiyor.

Sistem sürekli aktif kalacak bu bypass ile dogru mu?

Sürekli açık kalması ısınmaya neden olur.
Şuan power düğmesine basınca anakarttaki röle açılıyor,düğmeye basınca tekrar kapanıyor.On,off yapıyor yani, trafo yanındaki röleyi söktüm, içini açtım , anahtarlama yapan mekanik bölge kömürleşmiş sanırım çekme yapmıyordu röle, çünkü röleye sert bir cisimle vurunca panelin ledlerine anlık voltaj gelip gidiyordu.
Şuan power düğmesine basınca anakarttaki röle açılıyor,düğmeye basınca tekrar kapanıyor.On,off yapıyor yani, trafo yanındaki röleyi söktüm, içini açtım , anahtarlama yapan mekanik bölge kömürleşmiş sanırım çekme yapmıyordu röle, çünkü röleye sert bir cisimle vurunca panelin ledlerine anlık voltaj gelip gidiyordu.
IMG_20240113_235439.jpg

POWER a basınca stk4142 nin yanındaki röle açılıyor,kapatınca kapatıyor.Bu cihazın enerjisini kesmede yeterli olmaz mı?

Ekli dosyalar

• IMG20240128213956.jpg
    IMG20240128213956.jpg
    214.8 KB · Görüntüleme: 4

Ekli dosyayı görüntüle 105011
POWER a basınca stk4142 nin yanındaki röle açılıyor,kapatınca kapatıyor.Bu cihazın enerjisini kesmede yeterli olmaz mı?

Hangi röleeler şema üzerinde incelemem lazım.

Kömürlerin röleyi değiştirin belki sorun budur.

Roleleri şema üzerinden takip etmem lazım.

Forum istatistikleri

Konular
129,718
Kullanıcılar
452,435
Son üye
Hilmi GÖKALP

Yeni konular

Geri