Potansiyometre ile sürücü hızı ayarlama yardım?

Sız, bu kontrol sıstemını, Ram girişinemi, çıkısınamı koyacaksınız, öyle gözde korkutuldugu kadar bir sorun yok, buna benzer uygulamalar yaptık biz..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Simdi sizin bu islemi plc siz yapmaniz icin su yontemi uygulamaniz lazim.

Bu islem icin A surucusunde 1 adet analog cikis a B surucusunde 1 adet analog giris e ve 1 adet de potansiyometreye(10 tur olmas igerekli ince ayar yapmaniz icin) ihtiyaciniz var

-A surucusunun hz bilgisini analog cikisina atayin.
-B surucusunun hiz referansinida analog girisinden gelecek sekilde ayarlayin.

A surusununun analog cikisin B surucusunun analog girisine baglayin.bu yontemi yapar iseniz iki surucu ayni gider.(Ufak tefek hiz farki olabilir kablo iyi olmaz ise)

B surucusunun hiz farkini yaratmaniz icin A surusunden B surucune cektiginiz kabloya musait bir yerinden keserek araya potansiyometreyi seri olarak baglayin.

hiz farkini yaratmaniz isin B surucusunun maksimum hizini 60hz ayarlayin A surucusude 50hz olsun.

potansiyometreyide maksimum konuma alin(direnc sifir konumuna)boyle yaparsaniz A 50 hz B de 60hz gider.Ikisinin ayni calismasini istiyorsaniz potansiyometrenin direncini artirin 50hz gelene kadar o zaman esit calisir A ve B arasinda fark olsun b daha hizli gitsin istiyorsaniz o zaman potansiyometre direncini ne kadar dusururseniz potansiyometre ile B surucusunun hizi o kadar artar.

NOT:sizin durumunuz farkli bir boyut kazanmis yapamayacaksiniz galiba haberlesmeden dolayi ama forumda ki diger kisilere yardimi dokunur belki..


GCS Otomasyon
www.gcs-soft.net
info@gcs-soft.net
Allah razı olsun kardesim cok saol ben bu islemi plc ile yapmistim fakat plc kullanmadan ilk defa yapacagim biraz tereddut ediyordum simdi butun tereddutum kalkti is dogru suruculeri bulmaya kaldi
 

Forum istatistikleri

Konular
129,276
Mesajlar
924,913
Kullanıcılar
451,698
Son üye
frht.26

Yeni konular

Geri
Üst