Power Led el feneri şarj devresinde okunamayan direnç değeri

Katılım
29 Ara 2008
Mesajlar
99
Puanları
1
Yaş
61
Selam

Ucuz Çin malı Power led el feneri şarj devresinde değeri okunamayan

R1 ve R2 dirençlerinin değeri ne olmalıdır?Ayrıca boş olarak bir tarafından

PCB ye lehimli kablonun diğer ucu ben feneri söktüğümde de boştaydı.(Beyaz kablo)



IMG_0191.JPG
IMG_0192.JPG
IMG_0193.JPG
IMG_0191.JPG
PCB ye lehimli kablonun diğer ucu ben feneri söktüğümde de boştaydı.
IMG_0191.JPG
IMG_0192.JPG
IMG_0193.JPG
 
R1 1M, R2 1k yanlışım yoksa :)
 
Beyaz kablo anahtara gidiyor.Herhalde ledin parlaklığını azaltmak için.Şemadan anladığım kadarı ile anahtar kalıcı tip 1. kırmızı-mavi 2. kırmızı beyaz şeklinde kısa devre yapıyor. Dirençleri de deneme ile halledeceksin artık.
 
lkDPYg.jpg

bl0ZQG.jpg


Önümde 2 adet bir ledli ve bir de normal ampüllü (3.8 voltluk) 2 adet Çin malı şarjlı el feneri (4 volt akülü) (trafosuz şarjlı beslemeli) duruyor şu anda.Değerlerini veriyorum;

1- Ledli olanında R1 sınırlama direnci 550 K.ohm',ona paralel bağlı 105J 250 Volt kutupsuz kond.var,R2 led yakma direnci 330 ohm. dur.Beyaz-sarı kablo akü bağlantısından geliyor,iki kablodan bir tanesi (beyaz) anahtardan seri olarak çıkarak ledlere gidiyor.

2- Ampüllü olanında ise R1 akım sınırlayıcı direnç 390 K.ohm ve ona paralel olan 105J 400 volt kutupsuz kond.vardır,R2 led yakma direnci yine 330 ohm.dur.Kolay gelsin.
 
Selam
Son durumda bu el fenerinin akü ve power led de dahil olmak üzere bir çok elemanı tahrip olduğundan tamiri bir şey kazandırmıyor.
R1 direncini sökünce PCB de 330 değeri vardı.R2 direnci değeri ise yine okunamayacak derecede idi.
C kondansatörü 335J ,ölçüm sonucunda 3.35 mikrofarad olduğu görüldü.
Yorumlara teşekkür ederim.
 
Merhaba.Evet,anlıyorum,genel olarak bunlar hakkında bir fikir sahibi olabilmek (Veya kendiniz sıfırdan yapabilmek) maksatlı R1,R2 dirençlerini sormuş oldunuz sanırım,tamir maksatlı değil yani.R1 direncini söktüğünüzde pcb'de şarj gösterge ledi için R2 değeri olarak 330 ohm değeri kalmışsa,sizin şarj gösterge ledini yakmada ayni değer düşünülmüştür,genel olarak bu değer seçiliyor genellikle.R1 direnci ise benim devrelerde 390-550 k.ohm arası bir değerde.Muhtemelen sizinkinde daha farklı bir değerdi mutlaka.Ama şu anda hiç okunmuyor durumdadır.kutupsuz kond. değeriniz de oldukça farklı.Demek ki bu fenerlerde sabit bir standart değer tam olarak da yoktur,göründüğü üzere.Değişik devrelerin dizaynine göre çok değişiyor sonuç olarak bu değerler.Kolay gelsin.
 
bu fenerlerin sarj adaptoru trafosuz olarak gecer. kutupsuz kondansatore gore bir direnc komplikasyonu kurulur. ama ne olursa olsun 7 volt civari bir besleme voltaji olur. ilk anda 150 volt okunur.
o yuzden eger ayaga kaldirmayi dusujuyorsaniz,-power ledler iyi olur. kasasi da hosunuza gidiyorsa-baska bir fener alip onun direnc ve kondansatorlerinin tamamini kullanabilirsiniz, merak etmeyin sema hep ayni oluyor genelde sadece parcalar farkli. siz o parcalari buna aktarinca sarj islemini yapar,
tabi akuyu de degistirirsinix,
power ledli makineler pahali diye biliyorum cunku.
bu makineleri sarjda iken calistirip durursaniz patliyor boylr ek bilgi olsun,
 

Forum istatistikleri

Konular
130,239
Mesajlar
934,704
Kullanıcılar
453,451
Son üye
urucoğlu

Yeni konular

Geri
Üst