prizin iki ucundada Elektrik var ise Nötr kopuk , oksitlenmiş veya gevşek. Faz devresini nötr üzerinden tamamlayamayıp hazırda bekler. Böylelikle kontrol kalemi ile nötrüde kontrol ettiğimizde ışık yanar.selamlar.prize çift faz gelme olayı nedir.
Selamlar.Prize çift faz gelme olayı nedir.
Manyetik alanla ilgili oldugunu zannetmiyorum. Faz devresini tamamlayıp nötr üzerinden işletme topraklaması vasıtasıyla toprağa akamıyor. O an da elini nötre değdirsen faz gibi çarpılırsın. Manyetik alanın etkisi genelde ölü veya statik elektrikle tabir edilen bir durum. Örneğin bir prize faz nötr toprak geliyor. Eğer topraklamada sorun veya hiç yoksa topraklama klemesinde kontrol kalemi ile dokundugumuzda ışık yanar. Bu fazın manyetik alandan dolayı sızmasıdır. İndükleme ve halk arasında ölü Elektrik deniliyor.Geçen hafta benim de başıma şöyle bir olay geldi, televizyonun yerini değiştirdik ve üçlü uzatmayı prize taktım, tv ve uyduyu da taktım ama ikisi de çalışmadı. Sonra kontrol kalemiyle üçlüye baktım her iki delikte de faz gördüm. Sonra prize baktım priz normal tek faz var. Üçlünün içini açtım kablolardan biri yerinden çıkmış, kafam karıştı sonra tabi. Galiba bu olay da dediğiniz manyetik alanla ilgili o zaman.