Merhaba @kaptan_
6 kablolu olanlar 2xpt100 3 wire diye geçer. Çift direnç elemanı vardır. Kablo renkleri, standart dışı kullanılmış. yeşil-yeşil-sarı, kırmızı -kırmızı-beyaz olacak şekilde 3 kablolu çift dirençli PT100. (Yeşil rengin ya mavi yada siyah olması lazım. Bu şekilde hatırlıyorum.)Bu şekilde arama yarsanız yardımcı dokümanlar bulabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Devreyi kurduktan sonra kalibrasyon gerekecektir. Kalibrasyon için yardımcı olabilirim, hangi sıcaklık değerleri arasında çalışacak?
Çift PT100 olmalı, kablo renkleri yanıltmasın.
Saygılar...
Aşağıda yer alan benzer konulara bak referans olur!
Şimdilik araştırma aşamasındayım, henüz devre kurma aşamasına gelmediğim için belirsiz.Entegre devre ile yapacaksanız, entegreyi nereden temin ettiğinizi söylerseniz çok sevinirim.
Saygılar...
Hayır, tek bir sıcaklık değeri ölçüyor. Ben bu sıcaklık sensoru ile plc arasındaki devreyi yapmaya çalışıyorum. Girişe pt100 bağlanacak, çıkıştan seçime bağlı olarak 0-5V, 0-10V ve 4–20 mA değerleri okunabilecek.
E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
MCU işinde PT100 okumak çok sıkıntılıdır. çünkü linear çalışmaz. linerizasyon için analog devices sayfalarında appnote lar var. onlardan yardım alabilirsin.
Birbiri ile bağlantılı konular olduğu için gezinirken kaşıma çıktı paylaşayım dedimBenzer konulara bakmayı es geçmişin ama diğer konuda işine yarayacak devre bulmuşsun tebrik ettim.