Linkini bıraktım hazır bir pwmgörsek bi pwm amcayı, eğer hazır satılanlardan biriyse 6 volttan aşağıda çalışmıyor şerefsizler.
Redüktörlü alsam aynı şekilde PWM den mi düşürücem ?Belirli bir devirin altında döndüremezsin. Çok yavaş dönemsini istiyorsan redüktörlü bir motor kullanman gerekir.
Bundan bahsediyorsunuz değilmi?Belirli bir devirin altında döndüremezsin. Çok yavaş dönemsini istiyorsan redüktörlü bir motor kullanman gerekir.
Anladım, sağolun.o motor sürücülerden bir kaç tane var bende 5 volt motorda denedim olmamıştı hatta bozuldu diye kızmıştım, sonra 18 voltta denedim, araya multimetre girmiştim volt ölçtüm 6 voltta motor durdu. sen yapmak istediğini söyle otomatik kapıydı galiba. o sarı renkli motorlar, 150 250 devir arasında olmalı. ve voltaj düşürmen tavsiye edilmez torktan kaybedersin. 3 volt ile de direkt besleyebilirsin. en fazla da 6 volt. verim almak için sabit voltaj kullanmalısın.
Evet redüktör mekanik olarak devir sayısını düşürdüğü için pwm ile çok düşük değerlere inmeden hızı yavaşlatmanı sağlar. Tek dejavantaşı yüksek devirlere de çıkamayacaksın.Bundan bahsediyorsunuz değilmi?
Yüksek devirle işim yok zaten. Çark sistemi ile açılan bir kapı var aklımda onu yapacağım. Sağolun.Evet redüktör mekanik olarak devir sayısını düşürdüğü için pwm ile çok düşük değerlere inmeden hızı yavaşlatmanı sağlar. Tek dejavantaşı yüksek devirlere de çıkamayacaksın.