Pwm istediğim gibi dönmüyor

düşer tabii ki, ama pwm kullanmanı tavsiye etmem. düşük voltajda (motor için) çok sorun çıkartıyor. sabit voltajla sür. voltaj regülatörü olabilir. düşüreceksen lm2596, yükselteceksen xl6009, gibi voltaj ayarlaması yapabilirsin. pwm 6 voltta başlıyor kıyıma, sonra yukarı doğru gidiyor. arttıkça verim artıyor. 12-24-36 volt gibi beslemelerde güzel, sıkıntı yok. çok denedim pwm ile sorun yaşarsın. en küçük yüke binmede tıkanır kalır motor. arada demeraj amperini karşılayamıyor.

düşer tabii ki, ama pwm kullanmanı tavsiye etmem. düşük voltajda (motor için) çok sorun çıkartıyor. sabit voltajla sür. voltaj regülatörü olabilir. düşüreceksen lm2596, yükselteceksen xl6009, gibi voltaj ayarlaması yapabilirsin. pwm 6 voltta başlıyor kıyıma, sonra yukarı doğru gidiyor. arttıkça verim artıyor. 12-24-36 volt gibi beslemelerde güzel, sıkıntı yok. çok denedim pwm ile sorun yaşarsın. en küçük yüke binmede tıkanır kalır motor. arada demeraj amperini karşılayamıyor.
direkt 2. el bi cd sürücüsü alıp video linki bırakmıştım onun gibi yapsam daha kolay olmazmı ?

1742683801384.webp
in yerine 24 0
çıkışa motora giden kablolar değilmi ?
ama lehimi nerden yapıyoruz anlamadım.
bununla 10rpm ye düşermi motor ?

motoru ve bunu alıp yaparsam sorunsuz çalışır değilmi ?1742684031012.webp

ilk soru cd olanı deneyebilirsin, aklında olsun cd /dvd motorları 6 voltta çalışır.
ikinci soru in = giriş out=çıkış. in + in- verdiğin voltaj (dc) 28-30 volta kadar yolu var galiba. out çıkışta +/- fark etmiyorsa sorun değil hemen geride sonsuz pot var. mini tornavida ile istediğin voltaja ayarlarsın. o lm 2596 voltajı düşüren step buck convert...

Çark sistemi kafamı çok kurcaladı internetten alsam stabil calısırmi acaba...
LM2596 VOLTAJ DÜŞÜRÜCÜ

Özellikler;

Giriş gerilimi: 3 V-40 V

Çıkış gerilimi: 1.3 V-35 V
Çıkış akımı: Anma akımı 2A, 3A maksimum (Ek soğutucu gereklidir)
Dönüşüm verimliliği: % 92% (en yüksek)
Anahtarlama frekansı: 65 KHz
Çıkış dalgalanma: 30mV (maksimum)
Yük düzenleme: ± 5%
Gerilim regülasyonu: ± 2.5%
Çalışma sıcaklığı:-Eksi 40 derece-85 derece

Boyut: 43mm * 21mm * 14mm (L * W *)

4V DC - 35V DC arası giriş gerilimlerini 1.23V DC - 30 VDC aralığında regüle edebilirsiniz. Üzerinde bulunan trimpot aracılığı ile çıkış gerilimini isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Küçük boyutları ile oldukça kullanışlı olan bu modül üzerinde LM2596 regüle entegresi bulundurur. Devre 3A DC' ye kadar olan akımı taşıyabilir. 30 mV'luk ufak bir sapma payı ise diğer DC-DC konvertörlere göre büyük bir avantaj sağlar.

DİKKAT: Ürün voltaj düşürücü olduğundan çıkış gerilimi giriş geriliminden fazla olamaz. 30V giriş bağlarsanız 0-30V aralığında istediğiniz gerilime ayarlayabilirsiniz. Ancak girişe 12V bağlarsanız çıkışı 0-12V aralığında ayarlayabilirsiniz.

Paket İçeriği:

1 adet LM2596 Voltaj Düşürücü

düzgün, dengeli bir montajla çalıştırabilirsin.

Tamamdır şimdi biraz daha profosyenel bir cizim yaptım o olmazsa satın alıcam ozaman. Birde yatay olan kısımda 24 dişli varsa çark ta mi 24 dişli olacak?
yatay dişliyi kapı boyu gel-git mesafesi olarak düşün (örnek yer konum itibariyle 1 metre de olur 5 metre de) dairesel dişliyi tekerlek olarak düşün küçük çaplısı hızlı büyük çaplısı yavaş yol alır. unutma merkez kaç tur atarsa dairesel dişli/tekerlek te o kadar yol alır. küçük küçük hesap yap anlayacaksın. dairesel çarkı tekerlek kabul et. örnek olarak 3cm çap 4 cm çap 5 cm çap ile hesapla bir tur attığında aldığı yolu gör ve değerlendir. (daire çevresi çap X pi) dişli de aynı davranacaktır.

Forum istatistikleri

Konular
133,402
Kullanıcılar
459,321
Son üye
Rahmi Özkan

Yeni konular

Geri