Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
...Çok basit bir kumanda devresi de programa ihtiyaç duymadan oluşturabilirsin. Malzemeleri doğru seçmen yeterli...
--------------------------------------
"Sabah işe başlamadan önce mutlaka kahvaltı edin.
Bu, işe ne için gitmenizle ilgilidir. Eğer, bir eşiniz yoksa,
bu geleceğinizle ilgili olduğunu unutmayın."
Çok basit kumanda devresiyle röle eğrilerini nasıl karşılaştırılacağını merak ettim doğrusu.
mesela areva micom p 121'i kumanda devresiyle 0,3 eğrisinde 3 I/Iç'de kaç saniyede açtığını o kumanda devresinde hesaplayın, alnınızdan öperim.
bak trafo giriş-çıkışındaki rölelerin açma zamanı mukayeseleri hatta 34,5 fiderlerdekilerle karşılaştırılmasından yani "RÖLE KOORDİNASYONU"ndan bahsetmiyorum bile.
Çok basit kumanda devresiyle röle eğrilerini nasıl karşılaştırılacağını merak ettim doğrusu. mesela areva micom p 121'i kumanda devresiyle 0,3 eğrisinde 3 I/Iç'de kaç saniyede açtığını o kumanda devresinde hesaplayın, alnınızdan öperim. bak trafo giriş-çıkışındaki rölelerin açma zamanı mukayeseleri hatta 34,5 fiderlerdekilerle karşılaştırılmasından yani "RÖLE KOORDİNASYONU"ndan bahsetmiyorum bile.
CEVAP==================
Yukarıdaki arkaaşımız demişki I=3 yANİ röleden geçen akım 3 amper ise Tç= 0,3 eğrisinde 2 katında 3.01 saniyede açar arkadaşlar bende röle kordiasyoncu olarak kendim hesaplamalarını yapıyorum ve yukarıdaki örneğide yaptım röle test cihazıyla deneyip sonucunu görebilirisniz inşallah yardımcı olabilmişimdir.
Iç=
3
Tç=
0.30
Ani Iç=
100.00
Ani Tç=
0.1
ATO=
150
/ 5
K=
90
Yukarıdaki değerlere göre 0.30 eğrisinde 2 katında 3.01 saniye de açar inşallah yardımcı olabilmişimdir.Popüarite olarak puan bekliyorum saygılar rölecilere.