Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

Sayın Sefim peki söyle bir soru sorayim sizce 8 mıknatıs siparisi daha mi vereyim yoksa biraz daha bekleyip para biriktirip 12 bobin yada 9 bobinli mi yapayım ? Yada elimde 8 adet 40x20x5 var bunun üzerine 16 adet daha 40x20x5 miknatis alıp 9 bobinlimi yapayım siz hangisini yapardınız ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu sorunun cevabı cüzdanına bağlı. Ne kaa köfte, o kaa ekmek.
 
Bu sorunun cevabı cüzdanına bağlı. Ne kaa köfte, o kaa ekmek.

Valla sesli güldüm Sefim ) o zaman nasilsa az cok bunun mantigini anladim o zaman kademe kademe gideyim once 9 bobinli onuda becerebilirsem 12 bobinli yapayim bu yaz babam destek olacak soz verdi bana

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
sayı şefim. nüveli alternatörde 5000 watt için tel kalınlığını merak ediyorum. flanş için değil. çoklu tel nüveli alternatörde daah iyi diyorsanız-zan ederim oyuklarad daha çok bobin yerleşşsin diye değilmi şefim- o zaman tecrübelerinize göre nasıl olmalı. teşekkür ederim
 
MIKNATIS SORUNUNA COZUM OLABILIRMI...
çok merak ettiğimden soyluyorum ve dogru bıseyse bırcok kısının cok ısıne yarıyabılır.
magneto magnetizer diye biline bu şey sadıce yabancı kaynaklarda bulundugu ıcın. sadıce anladıgımı soyluyorum bu yuzden herkesın yorumlarını ve bıldıklerını bırlestırelım.
bu yapılan sıstem ıle mıknatısımızı guclendırebılrız e kendımıze sıfırdan mıknatıs yapabılırz...


BU BENIM INTERNETTE GORDUGUM: CHARGING THE V MAGNET - YouTube


BUDA BENIM YAPTIGIM PORTATIF:

GÜÇLER: https://i.kontrolkalemi.com/1/KgMbmQ.png
GÜÇLER: https://i.kontrolkalemi.com/1/wL5GBz.png


androıd pusula sayesınde manyetık guclerını goruyoruz: 955uT olan bızım yaptıgımız 1208uT olan neodyum mıknatısın gucu ilginç dimi.
benı tek meraklandıra sey bu yaptıgımız mıknatıs kalıcımı yoksa gecıcımı olacak lutfen herkesın bısıler yazamsını rıc
 
Önce şunu aydınlığa kavuşturalım. Düşük gerilimde yüksek güçlü alternatör olmaz. Haliyle gerilimde yüksek olmak zorunda. Rüzgar türbininde akü şarj etmek için 5000 w. çok fazla. Gerilimi 100 volt desek bile 50 amper söz konusu olur. 50 amper alabilmek için 5-6 mm.lik tel kullanmak lazım. Bu telden oyuklara en fazla 7-8 sipir sığar, bu durumda tel uzunluğu çok az olur. Tel uzunluğunu artırmak için statorun çok uzun olması lazım. Haliyle mıknatıs sayısı da çok fazla artar. Ayrıca gerekli gerilim ve akımı almak için devir sayısınında artması gerekecek. Piyasadaki 20 kw.lık motordan alıp modifiye etmek gerekir. Siz, gerilim kaç volt olmasını düşünüyorsunuz ?

Önceki sayfalarda vermiştim, 10 kw.lık motordan modifiye ettiğim alternatör var. Bu motor 54 oyuklu. 4x1 mm.telden 22 sipir sarmıştım. Bir sırada 18 mıknatıs ve 4 sırada toplam 54 mıknatıs kullanmıştım. Bu alternatörden 333 devirde fazlararası 220 v. almıştım. Gücü de 5000 w. Motorun büyüklüğü 20 lt.lik damacana büyüklüğünde.

Görülüyor ki düşük gerilimde büyük güç elde etmek mümkün değil. Güç arttıkça gerilimde artmak zorunda. Haliyle motor gövdesi de büyümek zorunda.

Tek tel yerine çok tel kullanmak dediğiniz gibi oyuklarda boşluk bırakmadan daha çok tel sığdırmaktır.
 
Sayın ömürcan kardeşim. Diğer forumda rahmetli Mehmet Turhan (Memox Enerji) bu bahsettiğiniz çalışmayı yapmıştı. Maalesef sonuç pek iyi sayılmaz. Manyetizma uzun süreli olmadı, 2-3 günde tükendi. Ayrıca çok kuvvetli de olmamıştı. Piyasadaki ferit mıknatıslar bile daha güçlü sayılır. Zaten kuvvetli mıknatısın özelliği kullanılan malzemeden kaynaklanıyor. Neodyum (doğrusu neodmium dur) denilen malzemenin özelliğinden kuvvetli oluyor. Her ne hikmetse bu neodmium denen zımbırtı da sadece Çin topraklarında çıkıyor.
 
Sayın sefim simdi 1 adet powecom adinda ups buldum lisedeyken elektrik gittiginde bilgisayari kullaniyordum 380w lik bunu benim yapacagim calismada inventor akü almak yerine simdilik kullanabilirmiyim acaba yani onu sarj edebilirmiyim giriş gucu 100v dan basliyor yanliz..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Kullanabilirsin ama üzerinde değişiklik yapabilirsen. UPS nin çalışma mantığını biliyorsundur, 100-240 v. aralığı ac. girer, 12 v. dc.ye çevirir, akü şarj ederken tekrar akü gerilimini ac.ye çevirip 220 ye yükseltir. Şayet bu ac. girişi dc. 12 v. yapabilirsen gayet güzel olur.
 
sayin sefim saolun bende tam onu yazmak icin girecektim 4 saat sonra. miknatis ozelligine benzeyen bisi kalmadi .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…