recevier arızası

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Ustalarım hayırlı akşamlar. Bugün akrabamıza çanak kurdum sinyal % 90'larda. Fakat bazı kanallarda kırılmalar ve donmalar yaşanıyor. Başka recevier taktım hepsi full çekiyor donma ve kırılma yok. Sorun recevierde. Ne yapmam mı önerirsiniz? Fabrika ayarlarına dönüp genel arama yapmayı düşünüyorum.
Not: LNB ve kablo sağlam.

Beslemeden kaynaklı olabilir ibi Hocam

cihazın kapağını açın besleme kısmının çıkış tarafındaki bizim şu meşhur kond görünümlerine bakn (bi kaç önce next ... arıza diye konu vardı ona göz atın, tv-receiver arızaları konularındaki beslemeye aşınasınızdır)
özellikle 3v ve 5v ilgili olanları markayı söylemediniz ama genelde 470mF 16v 4 ad. oluyor onları değiştir olmadı 1000 mF 16v tak

valla hocam sorun tunerde gibi görünüyor ama çok bilgim olmasada anten kablosunun girdiği metal kutu var ya onun bacaklarına lehimlerine bakın. Bazen içinde anten kablosunun girdiği hatta kopuk lehim çatlağı olabiliyor. Bir kontrol etmekte fayda var.

Bence sorun tuner de ama yinede ustalara söz tanımak lazım. Yazılımsalda sorun olabilir. Fabrika ayarlarına döndürüpte denemektede fayda olabilir.

kolay gelsin.

Ustalarım cevaplarınız için teşekkür ederim. Fabrika ayarlarına dönüp arama yaptım bazı kanallar düzeldi. Yalnız şimdi de star tv çıkmıyor. Euro star var ama star tv yok. 2 farklı frekansla denedim yine bulmuyor. Ayrıca TGRT, TGRT BELGESEL gibi kanallarda kırılma ve donmalar yaşanıyor
Bir zamanlar ablamların recevierinde bu sorun vardı. Değişik frekanslar girmemize rağmen Star gibi birkaç kanal bulunmuyordu. O zamanlar sorun tuner diye teşhis koyulmuştu. Acaba aynı sorun bunda da mı var. Ben bir sökeyim bakayım tekrar yazın ustalarım.
.

Ustalarım iyi akşamlar. Cihazı fabrika ayarlarına dönderdim ve bütün kanallarını sildim. Güncel frekansları girdim genel arama yaptım bütün kanallar geldi. Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.İyi ki elektronik arızası yokmuş. Saygılar çok kıymetli ustalarım.

Ustalarım recevieri akrabamıza götürdüm çekmedi. Babamlar yakındı babamlarda taktım yine çekmedi. Bu sefer bizim evde denedim yine çekmedi. Tekraradan Fabrika ayarlarına dönderdim kanalları sildim tekrar arama yaptım bu sefer çekti. Ne oluyor bu cihaza anlamadım gitti ya..Kafayı yedirtecek bana.

Ayrıca evimizde müstakil çanak var onda deniyorum. Tekrar diğer odada multiswicten gelen kablo var onda deniyorum kanallar donuyor.

tunerin osilatör değeri kayıyor galiba.. yani yine tuner hatası gibi görüyorum yinede bilen ustalara sormak lazım.

Forum istatistikleri

Konular
130,330
Kullanıcılar
453,620
Son üye
recep.smssk

Yeni konular

Geri