Uydu alıcı arızası

Asetonla temizledim. Arama menusünde lnb açık konumdaydı zaten. Değişen bir şey yok.
Sinyal %35 kalite %4. İster frekans gir ister girme bu çıkıyor. Kanal da bulmuyor.
Sanırım tuner arızalı.
 
Benden bu kadar. Allah sizden razı olsun. Ben de tuner yok zaten. Mecbur bir televizyoncuya değiştirecek.
Bu arada tuner lehimlerine baktığımda yol felan göremedim. Lehim yerleri sökerken aşırı ısınmadan bakır tabaka yanarsa ne olacak? Yol göremediğim için soruyorum.
 
Tv ci uğraşır mı bilmem yine de bi gösterin son sözü o söylesin, skart rizivır en son 30 dan satılır oldu büyükleri de 50-60 dan başlar ...
 
Tv ci uğraşır mı bilmem yine de bi gösterin son sözü o söylesin, skart rizivır en son 30 dan satılır oldu büyükleri de 50-60 dan başlar ...
Bülent abi öncelikle senden ve Serkan ustamdan Allah razı olsun. Hakkınızı ödeyemem. Titizlikle sorularıma cevap veriyorsunuz.
ELEKTRONİKÇİLERİN UMURUNDA DEĞİL DEDİĞİNİZ GİBİ. Geçenlerde 1Kohm direnç alacaktım adam daha okuması bilmiyor bir de bana ben okumasını bilmiyorum diyor. :DTamir işi kalmadı gibi bir şey abi.
Bir tuner değişse 30 TL istese adam sıfırı 30 TL zaten diyecek. :D
Bu arada bir sorum arada kayboldu. Bu tunerin lehimlerinin olduğu yerlerde yol göremedim. Bilmediğim bir şey mi var? Lehimin olduğu bakır tabaka yanarsa nereden yol atılır anlamadım.
 
Sonunda ariza çözüldü galiba :D
 
Vallahi çözüldü mü çözülmedi mi bilmiyorum. Ama ustalarımızın sayesinde tuner teşhisi koyuldu. Kapağı açtığımda ciddi bir oksitlenme vardı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,810
Kullanıcılar
450,917
Son üye
pratender

Yeni konular

Geri
Üst