Uydu alıcı arızası

Ölçüm sonuçları 26v, 20v, 18v.
 
Tahmin ettiğim gibi değerler. 18 volt veriyor. Sanırım normal.

resim çekebiliyormusunuz hocam?
 
Benim tel. flashlı çekmiyor. Eski model. Eşimin telefonunla çekersem net çıkıyor. Yoksa müsaitim çekerim. Eşim okulda. Ondan akşam dedim.
Şahsi fikriniz sadece tuner arızalı dimi Serkan ustam?
 
Evet fikrim tuner arızalı gibi görünüyor voltajlarınız normal.

Tuner içinin resmini istememin nedeni eğer yapabilirseniz besleme hattını takip edin. Hat üzerindeki düşük değerli bir direnç var ise sigorta gibi atmış olabilir. Ölçü aleti ile voltaj hattını ölçerek gidebilir voltaj nerede kesiliyor takip edebilirsiniz.

Yada voltajı kesip dirençleri ölçebilirsiniz değerlerini tutuyormu. Diğer bir yöntem kısa devre kontrolü gerçi kısa devre olsa idi ısınan parça olurdu. Yarı iletkenleri ölçü aletinizle kısa devre varmı diye kontrol edebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Not : cihaza manual bir transponder ekleyip tuner çıkış voltajını kontrol edin. 13 - 18 volt görmeniz gerekiyor. tuner çıkışından geri gelerek voltaj arayın.
 
Tuner içinini resmini çekmem için tuneri sökmem lazım. Parçalarının olduğu kısmı anten giriş çıkışı gibi bir yer var o kapatıyor. Açılan kısım ise sola düşüyor ve lehimleri gözüküyor.
Transponder ekleme nasıl oluyor?
 
Üstadım kanal bulmuyor ki? Nasıl eklesin?
 
Cihazı fabrika ayarlarına döndürdüğünüzde hafızasındaki kanallar geliyormu ?

Birde şunu sorayım bazı cihazlarda ortak lnb kullanımı için lnb ayar menüsünde "lnb power" yada "lnb gücü" açık kapalı fonksiyonu vardır. Bu fonksiyon kapalı olursa lnb beslemesi kesilir. Sizin cihaz su gördüğünde fabrika ayarlarına dönmüş yada ayrları karışmış olabilir.

Bir bakmakta fayda var bu nedenle de tuner voltaj ıkışı vermiyor olabilir.
 
O kanalları da silmiştim ne yazık ki...
Dediğiniz şeyi kontrol edeyim.
 
O kanalları da silmiştim ne yazık ki...
Dediğiniz şeyi kontrol edeyim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,810
Kullanıcılar
450,917
Son üye
pratender

Yeni konular

Geri
Üst