yavuzbatyir
Üye
Ustalar rezistansin arizalandigini bir lamba ile ile nasil gorebiliriz yani rezistans kisa devre oldugunda lamba yanicak veya sonucek nasil bir baglanti yapmaliyim
Vay be..helal @zeybek ustam..biz cidden hiç birşey bilmiyoruz..bunu çizimle paylaşmanız mümkün mu sayın ustam?.ampermetre değil de ikinci olasılık?Entes, Kael vs markalarda oktaklı ampermetreler var, hem cektıği akımı anlık gözlersınız, hemde devre dısı kaldıgında, kontak üzerınden lamba buzer vs. çalıştırrsınız.
Veya, dıl kontak dediğimiz, içinde kontak olan camlı siviçler vardır.(red kontak)o cam siviç üzerine, rezıstans akımını taşıyacak kesıttde aldıgı kadar tel sarın, rezıstans akımı bu telden geçsin. sicin kontaklarında da lamba devresini geçirin.Kontagın acık veya kapalı olmasına göre, lambanız yanacak veya sönecektir.
Karaköy e bakınız.Ustam bu tip cam sivicler her yerde bulunabilirmi bwn uygulamak istiyorum ama bu semtte bulamadim ist da bulabilecegim bi adres varmi
İnternet üzerinden bulabilirsiniz.Ustam bu tip cam sivicler her yerde bulunabilirmi bwn uygulamak istiyorum ama bu semtte bulamadim ist da bulabilecegim bi adres varmi