Dostum ;
Sistemden nemi %100 uzaklaştıramadığını düşünüyorum. Sistemi çalıştırdıktan sonra ne kadar takip ettiniz.
ilk gün ikinci gün yağı , dryerleri , basınçları , varsa likit hattında nem indikatörlerini takip ettinizmi ? Vakumu nasıl kontrol ettiniz. Vakummetre yada vakum gauge ile baktınızmı. Yaptığınız işlemler doğru ama nem yada su borularda kalabiliyor. Suyun tam olarak uzaklaştırıldığından emin olmadan sistemi çalıştırmak sıkıntı çıkartıyor. Ben sisteme su gürmiş bir ünitede çalıştırmak için yaklaşık 20 gün uğraştım. Yeni evaporatör montajı yapıldı. Kompresör revizyondan geldi montaj azot testleri vakumlama v.s.
Su girmiş sistemde mutlaka vakum testi yapılmalı. Vakum yapılırken vakum gauge ile basınç kontrol edilmeli. Sistemde su varsa manometre hiçbir zaman sıfıra inmez. Çünkü basınç düştükçe sistemdeki su buharlaşacak ve vakumu kıracaktır. İllaki derin vakumu görüp 1 kaç gün bu basıncı korumalıdır. Eğer vakum değerine inip o değeri koruyamıyorsanız sistemde su vardır. Korozyon ve sargı yanmasında en büyük etken budur. Yağında hızlı bir şekilde bozulmasına neden olur. Yanmış bir sistem tekrar iyi nir şekilde temizlenmelidir.