sürücülerde KHZ

Katılım
6 May 2010
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
40
sürücülerde şöyle bir etiket değerinden ne anlamlıyız:(400 voltta) 4 khz 66 amper--------(400 voltta) 10 khz 60 amper aynı sürücüde bu iki değerde yazıyor bu khz olayı nedir neyi anlatıyor bunu biz seçebilirmiyiz...birde ct ve vt değerleri var bu sabit ve değişken tork değerlerini bizmi seçiyoruz yoksa otamatikmidir ct 30 kw ---vt 37 kw yazıyorsa burda bi şeçim varmıdır yoksa sürücünün otamatik tepkisimidir saygılar...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bilen yok heralde bu khz in ne yi kastettiğini nasıl seçildiğini
 
Tetikleme frekansı değeridir. Frekans arttıkça duyulabilir ses azalır, ama kayıplar arttığından cihazdan çekebileceğiniz nominal akım da azalır. Bu değeri cihazın parametrelerinden ayarlayabilirsiniz. Genelde fabrika çıkışı düşük frekansa ayarlanmıştır. Ses sizi rahatsız etmiyorsa değiştirmeyin.

CT: Constant torque (Mikser, konveyör gibi sabit momentli yükler)
VT: Variable torque (Santrifüj pompa, fan gibi yükler)

Cihazı satın alırken bu değerlere göre seçim yapmanız gerekiyor. Örneğin 37 kW fan sürecekseniz 30kW CT/37 kW VT sürücü kullanabilirsiniz. Ama aynı cihaz %100 yüklü 37 kW mikserde sorun çıkartabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,236
Mesajlar
924,529
Kullanıcılar
451,618
Son üye
nuran-kemal

Yeni konular

Geri
Üst