Sürekli Atan Sigorta ?

Tesisatta sorun yokmuş. Kendini çok zeki sana vatandaş saat 06:42'de bodrum merdiveni başıan gelip önce etrafı izledi ve kamera var mı yok mu baktı. Gizli kamera olduğu için göremedi tabi. Tabi saniyesinde cep telefonuma bildirim geldi ve anlık izledim herşeyi. Etrafı izledikten sonra merdivenden indi elini montunun cebine koyup eli o şekilde iken enerji odasının kilidini açtı ve içeri girip sigortayı kapattı. Hemen anında alarm sisteminden elektrik kesildiği şeklinde mesaj geldi. Şahıs kendisini kimsenin görmediğini düşünürek hızlıca olay yerinden uzaklaştı. Emniyet müdürlüğüne giderek video kaydını da vererek şikayetçi oldum. Polis bundan birşey çıkmaz diyor. Delil olduğu halde ceza almayacak galiba. Bende bu şahsın dairesinin sigortasını kapattım. Artık benimki ne zaman kapanırsa bende gidip onunkini kapatacağım. Olurda o an karşılaşırsak birbirimize kafa göz dalacağız ve bu defa karakola darp nedeni ile gideceğiz. Malesef yasalar suçluyu koruyor. Net bir delil de var elimde. Ama sonuç alamayacağım.

Polise soruyorum bu adamın sigortamı kapatmaya deva medecek ne olacak diye ? Kavga edeceksiniz birbirinizden şikayetçi olmak için buraya geleceksiniz dedi.

Enerji odasını kilitlemek yasak diye kilitli bırakamıyoruz. Anahtarı hep üzerinde. Kilitlesek ayrı dert. Elektrik idaresi sorun çıkartacak

Son düzenleme:
Tesisatta sorun yokmuş. Kendini çok zeki sana vatandaş saat 06:42'de bodrum merdiveni başıan gelip önce etrafı izledi ve kamera var mı yok mu baktı. Gizli kamera olduğu için göremedi tabi. Tabi saniyesinde cep telefonuma bildirim geldi ve anlık izledim herşeyi. Etrafı izledikten sonra merdivenden indi elini montunun cebine koyup eli o şekilde iken enerji odasının kilidini açtı ve içeri girip sigortayı kapattı. Hemen anında alarm sisteminden elektrik kesildiği şeklinde mesaj geldi. Şahıs kendisini kimsenin görmediğini düşünürek hızlıca olay yerinden uzaklaştı. Emniyet müdürlüğüne giderek video kaydını da vererek şikayetçi oldum. Polis bundan birşey çıkmaz diyor. Delil olduğu halde ceza almayacak galiba. Bende bu şahsın dairesinin sigortasını kapattım. Artık benimki ne zaman kapanırsa bende gidip onunkini kapatacağım. Olurda o an karşılaşırsak birbirimize kafa göz dalacağız ve bu defa karakola darp nedeni ile gideceğiz. Malesef yasalar suçluyu koruyor. Net bir delil de var elimde. Ama sonuç alamayacağım.

Polise soruyorum bu adamın sigortamı kapatmaya deva medecek ne olacak diye ? Kavga edeceksiniz birbirinizden şikayetçi olmak için buraya geleceksiniz dedi.

Enerji odasını kilitlemek yasak diye kilitli bırakamıyoruz. Anahtarı hep üzerinde. Kilitlesek ayrı dert. Elektrik idaresi sorun çıkartacak
güzel insan, bazen adalet tecelli edemez, ilahi adalet denen bir olgu var. şimdi siz gidin yine karakola bilgi verin, bu adam sigortayı kapatayım derken çarpılıp ölürse veya sakat kalırsa sorumlu kim olur diye. yalnız aklınıza kötü şeyler filan gelmesin.

kripto para madenciliği mi yapıyorsunuz?

güzel insan, bazen adalet tecelli edemez, ilahi adalet denen bir olgu var. şimdi siz gidin yine karakola bilgi verin, bu adam sigortayı kapatayım derken çarpılıp ölürse veya sakat kalırsa sorumlu kim olur diye. yalnız aklınıza kötü şeyler filan gelmesin.
Bugün ben şikayetçi olduktan ve kamerayı öğrendikten sonra yönetime baskı yapıp kamerayı söktürdü bu şahıs. Yönetime izah ettim, bu şahıs sürekli şalterimi kapatıyor, bu kamera sayesinde yakaladım, şikayetçi oldum diye ama dinletemedim. Madem kamera olmasına karşı çıkılıyor ve şalterimi kapatmaya devam edecek enerji odasının kapısı demir. Direk fazdan kablo çekip kapıya bağlasam diye düşünüyorum. Kapıya dokunduğu an yapışsın yere. Bu şahsın yaptığı gibi parmak izi bırakmadan çok güzel bağlarım. Sonrada benim birşeyden haberim yok der geçerim. Nasıl olsa kamerayı da söktürdüler, delil de yok. Şahsın alıp veremediği ise lüks arabaya binip geziyormuşum, parayı nereden buluyormuşum, böyle hayata nasıl sahipmişim, kesin bir dolandırıcılık yapıyormuşum. Salağa anlatır gibi anlattım. Mühendisim senin gibi ipsiz sapsız değilim dedim. Emniyetteki ifadesini okudum, çocuk gibi. Whastapp durumumdan bakıyormuş, konserlere gidiyormuşum tatillere gidiyormuşum illegal iş yapmasam gidemezmişim buna sinir oluyormuş bu yüzden kapatıyormuş. Söz konusu yerde sunucularım var. sigortayı kapattığı için tüm işlerim aksıyor. ups bir yere kadar dayanıyor. siteleri açılmayan müşteriler arayıp kızıyor, rezil oluyorum. sürekli gidip sigorta açmam gerekiyor.
kripto para madenciliği mi yapıyorsunuz?
hem kripto hem de sunucularım var. kriptoyu ürünleri sattıkça azaltıyorum. çünkü 1 şubat 2025 ten sonra yeni açıklanan %100 zamlı fiyat tarifesine geçiş yapıyor enerji firması. Bu hususta mesaj gönderdiler aradım teyit ettim. Dolar yükselmez ise hripto artık yapmak imkansız gibi olacak. Bu arada sistemim kapalı. Klimalı ortamda sıcaklık 24 derece set edili. Her yer kapalı. Daha öncede birisi kaçak elektrik kullanıyor diye şikayet etmişti. denetim yapılmıştı alnımın akıyla çıktım. Bir defa da uyuşturucu üretiliyor diye şikayet yedim. İki tane K9 köpekle narkotikten baskın yedim, alnımın akıyla çıktım. Ama kim olduğunu bilmiyordum demek ki bunu yapan da bu kişiymiş diye düşünüyorum.

Hırsızlık yaparken adamın kamera kaydını aldım, şikayetçide olduk adam mimli olmasına, tanınmasına rağmen hiçbirşey olmadı. Öfkenize hakim olamayıp sonunda sizin zararlı çıkacağınız bir eylemde bulunup pişman olmadan önce o evi satıp başka bir yere gidin bence.​

Öncelikle geçmiş olsun .
Bu durum sıze böyle durum olsa ne yapardınız diyecektiniz.
Kelle koltuk giderdim derdım.
Ama işler böyle yürümüyor adalet tarafı var .
Herkes kendi adaletini keserse adaletin anlamı kalmaz

Polis tutanak tutup gerekli işlemleri yapması gerekir savcılığa suç duyusu yapabilirsiniz.

Polis ayrımcılık yapamaz kişi yapabilir.

Herkes hatası vardır.
ÖNEMLİ olan güzellikle konuşmak bir müddet ne olacak takip edin sorun yoksa yola devam .

Baktınız yine sigorta veya başka bir durumlar araya aklı başında akrabası veya arkadaş birini alarak konuşun

Sonrası ona göre yol çözersiniz.

Eğer psikolojik durumumu bozuk ise bu kişi uğraşmak haklı durumumu haksız çıkarır.
Psikolojisine göre hareket etmek gerekir

Yönetim esasında kendi enerji odasına kamara takması gerekir bir durum olduğunda hesap yönetime kesilir.
Yönetim işin farkında değil.

Kolay gelsin sağlıcakla.
Not . Olağan hayatınıza devam etmeniz .

Son düzenleme:
Biraz empati yapalım. Kendi durumumu anlatayım. Hergün sabah 5 de kalkıp 6 da evden çıkıyorum. Mesaim erken başlıyor. Bu yüzden ona göre de gece en geç 11 de yatakta olmaya çalışıyorum. Bu saatler malesef apartmanın sakin olmayan sakinlerinin duyarsızca envai çeşit gürültüyü yapmaktan geri kalmadığı saatler oluyor. Benim de aslında gidip tek yapmak istediğim şey birilerinin sigortasını aşağı indirip gürültülerini kesmek. Ama malesef kimseye yatın uyuyun gürültü yapmayın diye yaptırıp uygulayacak halim yok. Bu durum beni gıcık ediyor mu? Hemde sonuna kadar. Artık bende kulaklarıma pamuğu tıkayıp uyumakta buldum çözümü. Faydası da olduğunu belirtirim.
Büyük ihtimal evinizdeki elektriksel olarak baya büyük donanım çalışma anında komşularınızı ses olarak mutlu etmiyor . Özellikle istirahat saatlerinde.Yoksa sizin kazandığınız maddiyatla ya da özel hayatınızla kimsenin işi olacağını sanmıyorum.
Bence inatlaşmak yerine dialoğa girmeniz de fayda var.

Bazı meskenlerde artık sözleşmelerin üzerinde güç çekmeye başladı. Belli bir kwh ın (400 kwh) ın üzerinde aylık kullanımda sanayi tarifesi uygulanması gerekiyor. Yoksa her ev bir sanayi tesisi olmaya aday. Buda binalara çekilen ana rekortmen hatlarının kesitlerinin yetmemesine ve gerilim düşümlerine yol açacak. Araç şarj istasyonları sitelerde çoğalmakta. Bunlar 22 kW a kadar anlık güç çekebilmektedir. Yani ev mi sanayi tesisi mi belli değil. Evlerde kripto madenciliği yapanlar olduğunu duymuştum. Hem evi ısıtıyorlar hem de para kazanıyorlarmış. Bana ilk başta çok garip ve absürd gelmişti. Demek ki doğruymuş. Araç şarj istasyonları artık meskenlerde ya yasaklanmalı yada projelerde gösterilmelidir. Yani talep gücü artınca elektriğin kwh ına zam yapılmasını doğru buluyorum. Ev mi, sanayi tesisi mi?

Kendi hükmünü kendi verme tarafı var.
Sigorta kapamak doğru değil.

Bunu sigorta kapama neyi yapmış ana teması burası

Konu sahibinin olduğu ( sigortası kesilen ) dairedeki ses veya diğer bir durum varsa önlem alması gerekir .

Konu sahibine yapılan sigorta kapama durumu komşunun haklı olsa ( ses varsa dahi ) daha haksız çıkarır.

Sigortayı kapatan sahisda resmi başvuru yapması şikayet gerekir.

Sonuç iyilikle çözüm aramak.

Diğer sigorta kapanmadan ceza alsa dahi konu sahibinin hiç bir olumsuz durum olmasa bile elektrik projesi sorunu yüzünden elektrik enerjisi enerji dağıtım firması tarafından kesilebir.

Sakin olup iyi niyetli konuşulup bu sorunun çözümüne gidilmesi

Kolay Gelsin Sağlıcakla.

Forum istatistikleri

Konular
130,048
Kullanıcılar
453,028
Son üye
burakacer

Yeni konular

Geri