evet PIC18F2455/2550(28pin) 18F4455/4550(40pin) modelleri USB bağlantısını destekliyor ve bilgisayar ile USB aracılığı ile haberleşebiliyor.
Bunun için devrede, PIC'in Vusb bacağına 470nF'lık kondansatör bağlamak gerekiyor ve ayrıca PIC'ın D+ ve D- uçlarını, USB kablosunun D+ ve D- uçlarına bağlamak gerekiyor.
Bundan sonraki kısım, PIC'in yazılımı ile ilgili.
USB bağlantısının sağlanabilmesi için PIC'ın frekansının 48MHz olması gerekmektedir. Bu da PLL ile sağlanabilmektedir. Bu PIC'lerin ayarlarını ( config ) yaparken, dışarıdan bağlanan kristale uygun olarak PLL aktifleştirilmelidir.
Örneğin 20MHz için PLL 5'e ayarlanmalı gibi...
PLL ayarlandıktan sonra, USB aygıtı ile ilgili tanımlamalar gerekmektedir. Bu tanımlamaları da yazılıma eklemek gerekmektedir. Bu tanımlamaları da ekledikten sonra, USB kütüphanelerini derleyiciye ekleyip, bilgisayardan yazılacak bir program ile bu haberleşme gerçekleştirilebilir.
Bu arada, USB aygıtını HID olarak veya normal bir aygıt olarak kullanabilmek mümkün. HID aygıtlarda sürücü gerekmiyor ancak bilgi alışverişi, 10ms aralıklarla yapılıyor. ( Öyle biliyorum )
Normal aygıt olarak kullanıldığında böyle bir sınırlama yok.
18F2550 ve 18F4550 ile USB uygulaması yaptım ve normal bir aygıt çalıştırabildim. Sürücü dosyasını da MicroChip firması sağlamakta zaten.
USB kullanımı ile ilgili sorun olursa bana ulaşabilirsiniz.