s7300 de normal bir fotosel enkoder gibi saydırılabilir mi ?

Katılım
9 Tem 2012
Mesajlar
235
Puanları
1
Yaş
33
Herkese merhaba arkadaşlar ;

Sistemde bulunan bir fotoselden çok hızlı bilgi alıyorum. Kompak cpu var panoda fotoseli hızlı girişin birine bağladım. Hardware de interrupt diye bi seçenek vardı giriş kartının özelliklerinde onuda klikledim.
Bu girişten gelen sinyalleri toplamak istiyorum, hiç bir sinyalide kaçırmamam lazım. Enkoder bloğunu denedim orda enkoder gibi saymadı :) panasonic te falan var aslında tek girişli enkoder diye tanımlıyosun sayıyo ama varmı s7 300 de bilemiyorum.

Başka bir fikri olan varmı pulse kaçırmamam için , daha deneyemedim ama bir fikir almak istedim üstatlardan.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
kompakt cpu'ların sadece kendi üzerindeki entegre inputları kullanarak hiçbir palsı kaçırmadan saydırabilirsin.HARDWARE configurasyonunu sayıcı olarak tanıtman gerekiyor.Ayrıca kompakt cpu ların teknolojik fonksiyonları adlı bir döküman var.Orada ayrıntılı bir şekilde adresler vs.herşey tarif edilmiş.Ama türkçesi varmı bilmiyorum...
 
Normal enkoder konfigurasyonu yapmayi biliyorum ama tek pals girisi oldugu icin cpu saymadi a,b ucu yok enkoder gibi yani. Ama dedihinizi bilmiyorum nasil tanitoyosunuz sayici olarak ?
 
kompakt cpu üzerindeki tanımlanmış bir input (Bu input fix değiştiremezsin veya başka bir inputu kullanamazsın)sayıcı girişi.örneğin cpu312c 'de 2 adet encoder bağlayabilirsin veya encoder yerine fotosel.Projede hw konfigurasyonu açınca görülüyor zaten.SFB 47 'yi kullanman lazım gelecek.
 
Son düzenleme:
Dostum tamam bende aynısını yapıyorum sfb 47 yı kullanıyorum ama saydıramadım, konfigurasyon yaparken ozel bısey mı yapıyosun enkoder ayarlarından başka yanı. ornegın " count countionusly" degılde baska bısey gibi :) cunku gırıse 2 adet kablo degıl 1 tane gelıyo ıllakı bununla ılgılı ayar yapmak gerekır plc ye bunu belırtmek gerekır dıye dusunuyorum.
 
Hw gate girişini bagladınmı ?eğer baglı değilse saymaz birde Sw Gate var yazılımda high yapman lazım.Tek kabloyla yani yanlızca A sinyaliyle çalışıyor.
 
birde saymadığını nerden görüyorsun..Hangi cpu'yu kullanıyorsun
 
313c var, dostum bitane enkoder var birinci kanalda, fotiselide 2. Kanala bagladim, saydiramadim saymadigini gordum yani daha dogrusu blohun cikisi artmiyo, enkoderi okuyorum onu okuyaniyorum
 
Şimdi;onboard DI0.6 senin fotosel girişin,,,,,DI1.0 senin Hw Countenable girişin.Bunları kabloladfınmı?Kanal 2 için ....Yalnız dikkat cpu 313c' de kanallar 0..1...2 diye 3 kanal
 
gırısım benım ıi0.3 girişi , count enable girişi fiziksel olarak yok , ama blogun girişini ben true yapıyorum. asıl ogrenmek ıstedıgım bu ıs bu sekılde yapılıyomydu aslında yaptım dıyosanız ben bıturlu ugrasır yaparım .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,865
Mesajlar
921,117
Kullanıcılar
450,984
Son üye
ishak42
Geri
Üst