Sabit Kademe Hakkında Bilgi

Selam Arkadaşlar :
GErilim ve akım trafo oranlarını faturaya baktım bulamadım.Bunu nereden öğrenebilirim.Açıkçası nominal gücün %5-10'u fazla geliyor . Ben 50 KVAR taktım,fazla geldi,30 kVAR taktım,günün belli saatlerinde az belli saatlerinde fazla geliyor.Trafoyu boşta çalıştırıp denedim.Endüktüf ve kapasitifde'dede artış oldu.Sabit kondansatör kapalıyken.Sayaç çarpanı X2760,orta gerilim olduğuna göre akım ve gerilim trafosu oranları =?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
dostum arkadaşlarında yazdığı üzere trafo gücü üzerinden( tesisin aktif gücü ie alakalı değil yani)%3 ile %5 arasında sabit grup kondansatör kullanılır bu işin teorisi ama benim tecrübelerim bunun % 10 kadar yolu olduğunu söylüyor....bu sabit gurup og alakalı......
 
sevgili meslektaşım 2000 kva bir trafoda sabit kondansatör grubu % 5 ile %10 arasında olur diyen arkadaşlar var. Bu hesaplama bence yanlış. 2000kva bir tesiste sabit grup %2 yani 40 kvar olmalı.Zaten sen 50 kvar taktım fazla, 30 kvar taktım günün bazı saatleri az bazı saatleri fazla geliyor demişsin. bu % 2 lik oranın bir anlamda sağlamasını yapmışsın.kolay gele
 
Sayın Üyeler ;
Öncelikler verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Ben hala sabitle oynayıp duruyorum.Günün belli saatlerinde sabiti 51,5 kVAr kadar çıkıyorum sabitle oymamasam değerleri tutturamıyorum.Sabit için tam bir hesap bulamadım.Gece için zaman saati bağladım , belli saatlerde 30 kVAr devrede belli saatlerde 41,5 kVar devrede oluyor oranlar end.%14 cap.%9 oluyor daha önceleri end. ve cap. ^ sınırların üstünde oluyordu.Ben hala sabit bu kadar olmalı diyemiyorum.Kompanzasyonu inceliyorum gayet güzel çalışıyor Merlin Gerin Varlogic NR12 var kondansatörlerde merlinGerin,Ayrıca ana pano'da MErlin Gerin enerji anolizörü var,kullanılan aktif reaktif ve görünen güçlerü ayrıca görebiliyorsunuz.Sabit için PLC'yle bir kumanda yapmayı düşünüyorum,kompanzasyondan aldığı kademelerle sabitede bir kumanda yapmayı düşünüyorum,devresini çizdim similasyondan inceliyorum bir çözüm bulabilirsem buraya yazacağım.Ayrıca herkes bilir sabit sorunu trafo boştayken oluyor.Yorumlarınızı beklerim.
Ayrıca arkadaşlar mevcut kombine trifaze sayacı uzaktan inceleme imkanım var mı ? Sayaç KOHLER marka,
Saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,929
Mesajlar
921,777
Kullanıcılar
451,101
Son üye
nst

Yeni konular

Geri
Üst