senkron motor kontrolü

atesoglu33

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
36
İyi günler arkadaşlar küçük senkron motorun (24 v) frekansla kontrolünü nasıl yapabilirim bilgisi olan var mı bu kanuda?yardımcı olmak isteyen var mı?cok acil lazım.
 
DATASHEET BU KULLANACAMIZ MOTORUN.24V AC ile çalışıyor motorumuz .
 

Ekli dosyalar

  • Rotary_Synchronous_UAT1.pdf
    635.8 KB · Görüntüleme: 1
motor için bir inverter devresi yaptık ancak çıkışından 4.2 volt elde ettik.bu gerilimi trafo yardımı ile 22 volta çıkardık ve motorumuzu bağladığımzda inverter çıkışının 6V a düştüğünü gördük. motorda ise sadece bir titreme oluştu tam tur dönmedi sebebi ne olabilir.acil yardım edin
 
İnverter devrenizin dc bara voltajı ya da akım kapasitesi yetersiz olmalı, arttırmayı deneyin.
 
DC bara voltajından kastınız nedir?peki akım kapasitesini arttırmak için ne yapabiliriz
 
Motor küçük çok fazla akım çekeceğini sanmıyorum ama beslememimizin akımı 2A iken bile motorda titreme vardı devremizin normal beslemesi 12v biz 15e çıkarıp denedik yine sadece titreme gördük.Frekansı değiştirdiğimizde titremenin hızı değişiyor ancak motor dönmüyor.Başka ne yapabiliriz?
İnverter çıkışında gördüğümüz kare dalga trafoyu bağlayınca bozuluyor.sebebi ne olabilir?
 
İnverter çıkışının 4.2 volt olduğunu söylediniz, bu değer yeterli değil. Trafoyla yükseltmek de çözüm olmamış, trafonun ya da inverterin akımı yetersiz kaldığından, motor devreye girdiğinde 22 volt 6 volta düşmüş. 6 voltla, 24 volt etiket değerine sahip motorun dönmemesi doğal. Söylediğim gibi devrenin akım ve voltaj kapasitesini yükseltmeniz gerekiyor ki motor çalışacak güce ulaşsın.

Selamlar
 
motor 11.5v da 9mA çekiyor.normal bir sinüsoydal kaynakla çalıştırdığımızda.ancak inverterimize motoru bağladığımızda çektğimiz akım 30mA falan oluyor.buna rağmen dönmüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,451
Mesajlar
926,894
Kullanıcılar
452,010
Son üye
faruko

Yeni konular

Geri
Üst