Serbest Tüketici Olmak

Herhangi bir arıza olduğunda hatlarında tedaş kadar hızlı müdahale edebileceklermi acaba

Hatların Bakım onarımı el değiştirmiyor.Kullandığınız hattın hat kullanım bedelini ödüyorsunuz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bizim yıllık tüketimimiz 200000 kw cıvarında bunun ıcın yaklaşık olarak ne kadar indirim alabiliriz aslında sormak istediğim buydu. Düzcede bulunmaktayız. Teşekkürler

Sevgili arkadaşım mesajına ancak dönebiliyorum kusura bakma. Öncelikle Akeneji veya başka diğer firmalarla önprotokol imzalyıp imzalamadığını sormam lazım. Akenerji için konuşuyorum.Eğer imzaladıysan ( ki imzalamadın diye düşünüyorum ) og ye bağlı aboneler için %27.61 , ag ye bağlı aboneler %22,61 gibi bir indirim uygulanıyor. Fakat önprotokol iimzalamadıysanız bu durumda Akenerji'den teklif almanızı öneririm. Son tarih 15 nisan demiştim bi önceki mesajımda fakat yılın istediğiniz tarihinde sözleşme yapabilirsiniz, demek istediğim her ayın 15ine kadar sözleşme imzalarsanız bir sonraki ayın başında enerjinizi tedarikçinizden alabileceğinizdi.

Bir de şu husus var , yıllık tüketiminiz ya 100.000 kwh olacak , ya da aylık ortalama faturanız 2.750 tl olacak. Ancak bu durumlarda serbest tüketici olabiliyorsunuz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın enjinia çok teşekkür ederim emek verip yazmışsınız. Şimdi daha iyi anladım oncelikle Sedaşa başvuru yaparak tek hat şemasını cıkaracaklar sonrada Fırmalardan fıyat alacağım. Yıllık tuketımımız 100000kw rahat gecıyor Bırde ayın 15 ıne kadar tekrar belırtmenız ıyı oldu Nısan 15 son düşünmüştüm. Tekrar teşekkürler
 
Merhabağlar arkadaşlar.
Öncelikle iyigünler diliyorum...

Benim aydınlanmak istediğim konu eğer bilgisi ve dökümanları elinde mevcut olanlar varsa Benim çalıştığım kurum Serbest tüketici niteliği kazanmış durmda ,tedarikçimizden böyle bir yazı aldık. Araştırdım daha düşük fiyata elektrik sağlıyabileceğimiz tedarikçiler piyasada mevcut.Bu işle ilgilenmeye başladım araştırdığım kadarıyla tedarikçimizi değiştirmenin bir sakıncasını göremedim. Bu konuyla ilgili elinde matbu elektrik alım teknik şartnamesi ya da daha önce alanlar ve de sakıncasını görüpte şartnamende şu detaylarada yer ver diyenler varmı varsa bunları (şartname ve sakıncalar.) benimle paylaşmanızı rica ediyorum.

TEŞEKKÜRLER.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
böyle bir çalışma var ama henüz tam olarak hizmete girmedi tedaş bu hakkı olanlara yazı gönderip bilgilenriyor. şu anda yapılan 100.000 kwh geçen müşteri sayısını tesbit etmek.sizin yapmanız gereken evraklarınızla tedaş a mürcat edip. serbest tüketici belgesi alıp. beklemek. firmalar bu hizmete başladığı zaman hangi firma size uygun fiyat verirse ondan enerji alabileceksiniz..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Serbest tüketici olmaya hak kazandıysanız öncelikle enerji alacağınız kurumlardan teklif almanızı öneririm. Karar verdikten sonra Dilekçeyle serbest tüketici belgesi ve tek hat şemasının çıkarılması için Aydem'e başvurmanız gerekmekte.Bu belgeleri aldıktan sonra enerji alacağınız kurumdan sözleşme evraklarını alıp ,doldurup teslim ettikten sonra işleminiz tamamlanmış olacaktır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aydem'e serbest tüketici belgesi ve bağlantı noktası tek hat şemasının hazırlanması konusunda başvurman gerekiyor. Ama başvurmadan önce sayacın uzaktan okumalı sisteme uygun olmalı.Önce sayaçlarını değiştir sonra dilekçeyle başvuru yap arkadaşım.Yoksa serbest tüketici belgen çıkar fakat tek hattın çıkmaz :)
Sayacının markası Makel olacak,Aydem'de makelin yazılımı kullanılıyor çünkü.
 
abi ben anlamıyorum bilerekmi yorum yapıyosunuz yok sa ezbere konşyosunuz bu hizmet daha başlamadı sadece tesbit aşamasında
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
valla henüz istanbulda bişey yok hemen hemen hergün genel merkezdeyim. başka memleketleri bilmiyorum. eğer başladıysa sistem nasıl işliyo açıkca paylaşalım inşllh. başladı............?ne
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,829
Mesajlar
920,831
Kullanıcılar
450,922
Son üye
yusuf4141.

Yeni konular

Geri
Üst