Serbest Tüketici Olmak

Eğer TİCARETHANE tarifesinde iseniz,% 12-14 ( net ) indirimli fatura ödeyebilirsiniz.Aynı
Şebeke ve hizmetlerden yararlanacağınız için,hizmetlerde bir aksama olmadan,daha ucuz
elektrik kullanarak,akıllı bir tercih yapmış olursunuz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Tedaş, özel firmalardan enerji hizmeti alan firmalara, kayıp kaçak bedeli gibi bir takım ek yükler yüklemiş. Bu durumda, enerjiyi Tedaştan almak daha hesaplı oluyor. Biz özel firma ile sözleşmeyi bitirmek zorunda kaldık. Özel firmalardan enerji alıp, böyle bir durumla karşılaşan başkası var mı?
 
Kayıp/kaçak ilavesinden sonra,birçok özel tedarikçi firma,mevcut sözleşmelerini iptal etme-
ye ve TİCARETHANE dışındaki abone gruplarına teklif vermemeye başladı.
 
Üstadım, bu kayıp-kaçak bedeli, tedaş abonelerinden alınmayacak mı peki? Alınmayacaksa, hangi mantıkla özel tedarikçilerin müşterilerinden alınıyor da tedaş müşterilerinden alınmıyor. Biz sanayi abonesiydik.
 
Bu kayıp/kaçak uygulaması,yılbaşından itibaren uygulamaya konmuştur.Sanayi ye indirim
uygulamasının kaldırılmasının, EPDK tarafından istenildiği söylenilmektedir ( Sanayi tarife-
sinin,zaten idirimli olması nedeniyle ).
 
Adına Küreselleşme denilen emperyalist süper güçlerin oyuncağı oluyoruz.
 
ne kadar yanlış düşünüyorsunuz beyler ben elektrik satan bir dağıtım firmasında çalışıytorum ve ucuz elektrik satıyoruz isteyenlere telefon numaramızı verebilirim .
saygılarımla
 
Satış işi ile uğraşan bazı firmalar,kayıp/kaçak oranını faturaya yansıttığı hakkında bilgi vermeden,sanki yüksek oranlı indirim yapıyormuş gibi tüketiciyi kandırabiliyorlar.Dürüst davranılmak şartiyle,bu tip organizasyonlar,tüketici lehine uygulamalardır.Muhtemelen,2012 yılından yılından itbaren,bu mevzuattan ev aboneleri de yararlanabilecektir.Buradaki bir yanlışlık,bölgesel dağıtım yapan ( perakende satış lisanslı firmalar ) sağlayıcıların da bu satış işlemini yapabiliyor (daha düşük indirim vermelerine rağmen, sempatik ikna ! yolunu da kullanarak ) olmalarıdır.
 
evet çok büyük yararları var.elektrik faturaların kabarık gelmiyor.

bu söylediğiniz maalesef ülkemizde bu sektör için geçerli değil,çünkü faturalandırmada oranları net olarak görüyorsunuz,ayrıca TEDAŞ faturalarında TRT ye bile ücret ödediğinizi biliyormusunuz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabağlar arkadaşlar.
Öncelikle iyigünler diliyorum...

Benim aydınlanmak istediğim konu eğer bilgisi ve dökümanları elinde mevcut olanlar varsa Benim çalıştığım kurum Serbest tüketici niteliği kazanmış durmda ,tedarikçimizden böyle bir yazı aldık. Araştırdım daha düşük fiyata elektrik sağlıyabileceğimiz tedarikçiler piyasada mevcut.Bu işle ilgilenmeye başladım araştırdığım kadarıyla tedarikçimizi değiştirmenin bir sakıncasını göremedim. Bu konuyla ilgili elinde matbu elektrik alım teknik şartnamesi ya da daha önce alanlar ve de sakıncasını görüpte şartnamende şu detaylarada yer ver diyenler varmı varsa bunları (şartname ve sakıncalar.) benimle paylaşmanızı rica ediyorum.

TEŞEKKÜRLER.

merhabalar bizde özel tedarikciden alım yapmayı düşünüyoruz ama takıldığımız konu sizinde dediğniz gibi teknik şartname ve daha önce alım yapanların yaşadıkları sıkıntılar nelerdir.bunlar hakkında bilgi edindiyseniz ve elinizde bir şartname varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi günler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,810
Kullanıcılar
450,918
Son üye
pratender

Yeni konular

Geri
Üst